Υλικά:
1 μικρό κρεμμύδι
4 μεγάλα μανιτάρια Champignon
250 γρ. κιμάς αρνιού (από τον ώμο)
100 γρ. ζαμπόν
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μαϊντανός
20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
1 κομμάτι βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Για τις ντομάτες
4 μεγάλες σφιχτές ντομάτες για γέμιση
Λίγο αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
Σε τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, σοτάρετε τα λαχανικά χωρίς να ροδίσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Προσθέστε τον κιμά, το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και το αυγό. Ανακατέψτε καλά, αλατοπιπερώστε και έχετε έτοιμη τη γέμιση.
Κόψτε τα καπάκια από τις ντομάτες, αδειάστε τις με κουτάλι και αλατίστε το εσωτερικό. Αφήστε τις να στραγγίσουν ανάποδα για περίπου 15 λεπτά.
Γεμίστε τις γενναιόδωρα, τοποθετήστε τις σε ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε για 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν κρούστα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ