Τυρόπιτα
Συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι με λίγα υλικά, χωρίς μαγιά -Για να μην ανάβετε φούρνο όταν κάνει ζέστη

Μια πρακτική, γρήγορη και πεντανόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της τυρόπιτας προτείνουν οι λάτρεις της απλότητας στην κουζίνα. Πρόκειται για μια συνταγή που καταργεί τον φούρνο, τη μαγιά και τον… χρόνο, αλλά διατηρεί αναλλοίωτη την τραγανή απόλαυση και την γεμάτη γεύση.

Η εκτέλεση είναι εξαιρετικά απλή και δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από υλικά που βρίσκονται ήδη στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά: λίγο αλεύρι, λίγο γιαούρτι, μια πρέζα αλάτι και φυσικά, άφθονο τυρί. Φέτα, ανθότυρο ή και μείγματα από κίτρινα τυριά μπορούν να προσθέσουν βάθος γεύσης, ανάλογα με την προτίμηση.

Η πίτα ψήνεται απευθείας σε τηγάνι, αποκτώντας μέσα σε λίγα λεπτά χρυσαφένια όψη και τραγανή υφή, χωρίς να θυσιάζει τη φρεσκάδα ή την αφράτη υφή στο εσωτερικό της.

Κατάλληλη για όλες τις ώρες της ημέρας, από πρωινό και δεκατιανό, μέχρι συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν κάτι γρήγορο, οικονομικό και χορταστικό. Συνδυάζεται άψογα με μια φρέσκια σαλάτα, αλλαντικά ή κάποιο ελαφρύ ντιπ.

Το καλύτερο; Γίνεται σε λίγα λεπτά και τρώγεται… σε ακόμη λιγότερα.

Η συνταγή είναι από το Live Kitchen.

Τα υλικά 

  • 200 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι 2%
  • 1 μέτριο αυγό
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. φέτα
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2%, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Ανοίγουμε ελαφρώς τη ζύμη με το πλάστη και προσθέτουμε μέσα τη τριμμένη φέτα μαζί με τη ρίγανη.
  • Κλείνουμε σε πουγκί και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε σε διάμετρο όσο είναι το τηγάνι (32 εκ.)
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι από τη πλευρά που αλείψαμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Έπειτα λαδώνουμε και από την άλλη πλευρά γυρνάμε και συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
  • Αποσύρουμε κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Απολύθηκαν δύο εκπαιδευτικοί στην Αττική - Για ποιο λόγο
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε δύο αποφάσεις απόλυσης, μετά από πειθαρχική διαδικασία για πειθαρχικό παράπτωμα εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70
Υπουργείο Παιδείας: Απολύθηκαν δύο εκπαιδευτικοί στην Αττική - Για ποιο λόγο
metatheseis-ekpaideytikon-leitoyrgon-sholeion-mesis-tehnikis-ekpaideysis.jpg
Χρόνος απόσπασης για τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς
Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται προσωρινά σε κενές θέσεις της περιοχής διορισμού τους, με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ενώ σε...
Χρόνος απόσπασης για τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς
Τρόφιμα σε ψυγείο
Πότε πρέπει πραγματικά να δίνουμε σημασία στην ημερομηνία λήξης των τροφίμων
Γιατί πολλές ημερομηνίες στις συσκευασίες προκαλούν σύγχυση και τι ισχύει για την ασφάλεια των τροφίμων
Πότε πρέπει πραγματικά να δίνουμε σημασία στην ημερομηνία λήξης των τροφίμων