Υλικά:
500 γρ. φύλλο κρούστας
300 γρ. γάλα
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
500 γρ. φέτα
2 μέτρια αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
100 γρ. σόδα (ανθρακούχο νερό)
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Θρυμματίζετε τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε άλλο μπολ, ανακατεύετε τη σόδα με το ελαιόλαδο και το αλάτι. Αυτό θα το χρησιμοποιήσετε για να ραντίσετε τα φύλλα κρούστας.
Αλείφετε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 35x42 εκ. με λάδι. Τοποθετείτε τέσσερα φύλλα κρούστας, ραντίζοντας κάθε φύλλο με το μείγμα που ετοιμάσατε.
Κόβετε τα επόμενα τέσσερα φύλλα σε λεπτές λωρίδες, τα τυλίγετε σε ρολάκια και τα απλώνετε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Ραντίζετε ξανά με το μείγμα λαδιού.
Περιχύνετε το μείγμα της φέτας πάνω από τα φύλλα, φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο ή νερό.
Τοποθετείτε από πάνω ακόμα τέσσερα φύλλα, διπλώνοντας προσεκτικά τις άκρες. Τα ραντίζετε και αυτά με λίγο λάδι και πασπαλίζετε με σουσάμι για μια επιπλέον τραγανή πινελιά.
Με τη βοήθεια ενός καλαμακίου, ανοίγετε μερικές τρύπες στην επιφάνεια ώστε να φεύγει ο ατμός κατά το ψήσιμο. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 με 60 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 7/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ