Τι να μην βάλετε στο air fryer
Ο τρόπος λειτουργίας της συσκευής: κυκλοφορία θερμού αέρα σε μικρό χώρο, μπορεί να προκαλέσει καπνό, πιτσίλισμα ή ανομοιόμορφο ψήσιμο. Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγονται:
Υγρά κουρκούτια ή ζύμες: Η υγρή επικάλυψη δεν προλαβαίνει να “δέσει” και στάζει.
Τυριά χωρίς κρούστα: Λιώνουν, καίγονται και κολλάνε στο καλάθι.
Φυλλώδη λαχανικά άψητα (π.χ. σπανάκι): Είναι πολύ ελαφριά και καίγονται πριν προλάβουν να ψηθούν σωστά.
Πολύ λιπαρά ή ολόκληρα κομμάτια κρέατος: Το λίπος στάζει δημιουργώντας καπνό και το ψήσιμο μένει ανομοιόμορφο.
Τι ταιριάζει τέλεια στο air fryer
Αντίθετα, υπάρχουν υλικά που ίσως δεν περιμένατε, αλλά το air fryer τα αναδεικνύει:
Αυγά με το κέλυφος: Ψήνονται ομοιόμορφα χωρίς βραστό νερό.
Ρεβίθια: Μετατρέπονται σε τραγανό, πρωτεϊνούχο σνακ.
Τόφου: Αποκτά χρυσαφένια κρούστα, παραμένοντας μαλακό μέσα.
Γεμιστές πιπεριές: Μαγειρεύονται σωστά χωρίς υπερβολικό λάδι.
Φιλέτα σολομού: Ζουμερά στο εσωτερικό, με τραγανή επιφάνεια.
Μήλα ψητά: Γλυκά, καραμελωμένα και θρεπτικά.
Πίτες ολικής άλεσης: Γίνονται τραγανές και ιδανικές για υγιεινά τσιπς.
Συχνές απορίες
Κατεψυγμένα τρόφιμα; Ναι, μπαίνουν απευθείας, αλλά ίσως χρειαστεί προσαρμογή στον χρόνο ψησίματος.
Χάνουν τα τρόφιμα τα θρεπτικά τους συστατικά; Λιγότερο από ό,τι με το τηγάνισμα, αν και η υψηλή θερμοκρασία μειώνει κάποιες βιταμίνες.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλουμινόχαρτο; Ναι, αρκεί να μην εμποδίζει την κυκλοφορία αέρα.
Πώς αποφεύγω να κολλάει το φαγητό; Με ελαφρύ ψέκασμα λαδιού στο καλάθι και χωρίς να το γεμίζετε υπερβολικά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ