Σάντουιτς
Μόνο με 4 απλά υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γευστικό και θρεπτικό σνακ, ιδανικό για δεκατιανό ή βραδινό

Τα σάντουιτς αποτελούν κλασική και εύκολη επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Όπως εξηγεί η διαιτολόγος Trista Best, «είναι πρακτικά, μπορούν να μεταφερθούν εύκολα και να καταναλωθούν σχεδόν παντού, χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο θερμοκρασίας».

Ωστόσο, πολλά παραδοσιακά σάντουιτς δεν προσφέρουν ισορροπημένη διατροφή, καθώς ο συνδυασμός λευκού ψωμιού, τυριού και επεξεργασμένου κρέατος δεν παρέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά. Οι ειδικοί όμως επισημαίνουν ότι υπάρχουν απλοί τρόποι για να το κάνετε πιο υγιεινό και γευστικό.

1. Περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Στα περισσότερα σάντουιτς τα λαχανικά περιορίζονται. Η Sylvia Melendez-Klinger τονίζει ότι μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές: «Φέτες αγγουριού, ντομάτας, κολοκυθιού ή και αβοκάντο, ψητές πιπεριές και μανιτάρια κάνουν το σάντουιτς πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά». Η αντικατάσταση βαριών σος με λαχανικά κάνει το γεύμα πιο ισορροπημένο και ελαφρύ.

2. Ελαφριές σως

Προτιμήστε χαμηλών λιπαρών μαγιονέζα, μουστάρδα ή χούμους αντί για βούτυρο ή κρέμες υψηλών θερμίδων. Η Kathy Taylor προτείνει λίγες φέτες αβοκάντο για μονοακόρεστα λιπαρά που ενισχύουν την υγεία.

3. Άπαχη πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι η βάση κάθε σάντουιτς. Η επιλογή άπαχου και μη επεξεργασμένου κρέατος μειώνει θερμίδες και λιπαρά. Καλές επιλογές περιλαμβάνουν κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι σε φέτες ή τόνο σε νερό.

4. Ψωμί ολικής άλεσης

Η αλλαγή του ψωμιού κάνει μεγάλη διαφορά. Το ψωμί ολικής άλεσης προσφέρει περισσότερες φυτικές ίνες, βοηθώντας να παραμένετε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο, ενώ παράλληλα ρυθμίζει το σάκχαρο και μειώνει φλεγμονές, σύμφωνα με τη Mayo Clinic.

Με αυτά τα 4 απλά βήματα, μπορείτε να φτιάξετε ένα υγιεινό, νόστιμο και θρεπτικό σάντουιτς, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο παιδείας: Για τους ελέγχους της ΑΑΔΕ - ΔΕΟΣ σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τους ελέγχους και τα ευρήματα της ΑΑΔΕ – ΔΕΟΣ σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης
Υπουργείο παιδείας: Για τους ελέγχους της ΑΑΔΕ - ΔΕΟΣ σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης
Μιχ
Μιχαηλίδου: «Από τη Θεσσαλονίκη δείξαμε ότι η κοινωνική στέγαση γίνεται πράξη»
Η υπουργός, μαζί με τον πρωθυπουργό, επισκέφθηκαν διαμέρισμα στο οποίο στεγάζεται ωφελούμενος του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία»
Μιχαηλίδου: «Από τη Θεσσαλονίκη δείξαμε ότι η κοινωνική στέγαση γίνεται πράξη»