Τι πρέπει να κάνεις αν πιάσει φωτιά το λάδι στο τηγάνι:
Απενεργοποίησε την εστία ή αποσύνδεσε τη συσκευή αν πρόκειται για ηλεκτρική κουζίνα. Διακόπτοντας την παροχή θερμότητας, αποτρέπεις την επέκταση της φωτιάς.
Σκέπασε το τηγάνι με μεταλλικό καπάκι ή ένα ταψί. Με αυτόν τον τρόπο διακόπτεται η παροχή οξυγόνου, που είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η φλόγα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η φωτιά θα σβήσει.
Τι να μην κάνεις σε καμία περίπτωση:
Μην ρίξεις νερό! Η φωτιά από λάδι δεν σβήνει με νερό, αντίθετα, μπορεί να προκαλέσει έκρηξη. Το νερό εξατμίζεται αμέσως, παρασύροντας το καυτό λάδι μαζί του και εκτοξεύοντάς το προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά εγκαύματα ή και μεγαλύτερη πυρκαγιά.
Μην μετακινήσεις το τηγάνι. Ακόμα κι αν θέλεις να το απομακρύνεις από τη φωτιά, η μετακίνηση μπορεί να χυθεί το φλεγόμενο λάδι και να εξαπλωθεί η φωτιά στον πάγκο ή το πάτωμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ