Σημαίες της Παλαιστίνης σε αγώνα βόλευ
Διαμαρτυρία για τη Γάζα στη διάρκεια φιλικού παιχνιδιού – Σακελλαρίδης: «Τι πιο φυσιολογικό να συλλαμβάνονται όσοι σηκώνουν παλαιστινιακές σημαίες;»

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, όταν μέλη της Νεολαίας της Νέας Αριστεράς ανάρτησαν παλαιστινιακές σημαίες στις εξέδρες του γηπέδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ακτιβιστές βρέθηκαν στον χώρο του αγώνα για να διαμαρτυρηθούν για τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, τις οποίες χαρακτηρίζουν «γενοκτονία». Η κίνηση έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, σε μια περίοδο που οι συγκρούσεις στην περιοχή έχουν προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις και κοινωνικό διάλογο και στην Ελλάδα.

Η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα την προσαγωγή των ακτιβιστών στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ακολουθήσουν συλλήψεις ή ποινικές διώξεις.

Την κινητοποίηση σχολίασε μέσω ανάρτησής του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Πριν από λίγα λεπτά ομάδα ακτιβιστών/ριων σήκωσαν παλαιστινιακές σημαίες σε φιλικό ματς βόλεϊ Ελλάδας – Ισραήλ.

Γιατί τι πιο φυσιολογικό αυτή την περίοδο που το ισραηλινό κράτος πραγματοποιεί γενοκτονία, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης να διοργανώνει φιλικά μαζί με την αντίστοιχη Ομοσπονδία του Ισραήλ; Τι πιο φυσιολογικό να γίνονται **προσαγωγές επειδή κάποιοι σηκώνουν παλαιστινιακές σημαίες

Το περιστατικό εντάσσεται σε ένα κύμα κινητοποιήσεων σε αθλητικά γεγονότα τους τελευταίους μήνες, με στόχο την ανάδειξη του παλαιστινιακού ζητήματος και την καταδίκη των ισραηλινών επιχειρήσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγείο
«Οδύσσεια» για 60 νήπια στην Παιανία: Καταγγελία εκπαιδευτικών για κλείσιμο νηπιαγωγείου και «λύση» με κοντέινερ
Ο Σύλλογος ΠΕ «Κ. Σωτηρίου» κάνει λόγο για fast track αποφάσεις του Δήμου, έλλειψη διαβούλευσης και σοβαρά ερωτήματα για τη μελέτη στατικότητας
«Οδύσσεια» για 60 νήπια στην Παιανία: Καταγγελία εκπαιδευτικών για κλείσιμο νηπιαγωγείου και «λύση» με κοντέινερ
οπεκεπε
Στη φυλακή Χιλετζάκης και Λαμπράκης για το σκάνδαλο επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη
Μετά από πολύωρες απολογίες, οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι – Αρνούνται όλες τις κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Στη φυλακή Χιλετζάκης και Λαμπράκης για το σκάνδαλο επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη