kotopoulo
Υπάρχει μια πολύ πιο απλή και γρήγορη λύση από το να κάθεστε με μαχαίρι και πιρούνι.

Το έξυπνο τρικ με το μίξερ
Το μυστικό βρίσκεται στη χρήση του μίξερ με το εξάρτημα για ζύμες (γνωστό και ως "φτερό"). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα φιλέτα του κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα, στον κάδο του μίξερ. Για να βοηθήσετε τη διαδικασία, μπορείτε αρχικά να κόψετε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια.

Ξεκινήστε τη διαδικασία με χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά αυξήστε σε μέτρια, καθώς τα κομμάτια αρχίζουν να διαλύονται. Προσοχή: μην χρησιμοποιήσετε υψηλή ταχύτητα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να πεταχτεί το κρέας έξω από τον κάδο ή να μετατραπεί σε πολτό.

Η chef Namrata Hegde τονίζει πως η κίνηση του "φτερού" καταφέρνει να ψιλοκόψει το κοτόπουλο ομοιόμορφα και γρήγορα, ιδανικά για χρήση σε σαλάτες, σούπες, εντσιλάδας και άλλα πιάτα που απαιτούν ψιλοκομμένο κρέας.

Τι να προσέξετε

Για καλύτερα αποτελέσματα:

Μην βάλετε περισσότερα από 340 γρ. κοτόπουλου τη φορά στο μίξερ.

Χρησιμοποιήστε φιλέτο χωρίς πέτσα και κόψτε το πρώτα σε μεγάλα κομμάτια.

Μην ανεβάζετε την ταχύτητα πάνω από το μέτριο επίπεδο.

Και αν δεν έχετε σταθερό μίξερ;
Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια τεχνική και με ένα μίξερ χειρός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κρατάτε σταθερό το μπολ, ώστε να μην περιστρέφεται καθώς ανακατεύετε, και να έχετε κόψει το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια από πριν, αφού το χειρός έχει λιγότερη ισχύ.

Κι όχι μόνο για κοτόπουλο
Αυτή η τεχνική λειτουργεί εξαιρετικά και για άλλους τύπους μαγειρεμένου κρέατος. Μπορείτε να την εφαρμόσετε για:

Καπνιστό χοιρινό, ιδανικό για pulled pork σάντουιτς.

Γαλοπούλα, για νόστιμες κεσαντίγιας ή πίτες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΡΕΥΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Το χριστουγεννιάτικο λάθος με τον φούρνο που «φουσκώνει» τον λογαριασμό ρεύματος
Τα Χριστούγεννα δεν χρειάζεται να συνοδεύονται από «φουσκωμένους» λογαριασμούς. Μερικές απλές αλλαγές στη συμπεριφορά μας στην κουζίνα –και κυρίως...
Το χριστουγεννιάτικο λάθος με τον φούρνο που «φουσκώνει» τον λογαριασμό ρεύματος
Μωμόγεροι
Οι Μωμόγεροι: Το πιο αλλόκοτο και εντυπωσιακό ποντιακό έθιμο των Χριστουγέννων
Ένα αρχέγονο δρώμενο με μεταμφιέσεις, μουσική και σάτιρα που αναβιώνει κάθε γιορτινή περίοδο, διατηρώντας ζωντανή την ποντιακή παράδοση.
Οι Μωμόγεροι: Το πιο αλλόκοτο και εντυπωσιακό ποντιακό έθιμο των Χριστουγέννων
wireless-pos
Διπλή χρέωση στο POS: Τι ισχύει πραγματικά όταν η κάρτα περνά δύο φορές
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών βάζει τέλος στους φόβους των καταναλωτών και εξηγεί γιατί το σενάριο της «διπλής χρέωσης» δεν γίνεται κατά λάθος
Διπλή χρέωση στο POS: Τι ισχύει πραγματικά όταν η κάρτα περνά δύο φορές