Το έξυπνο τρικ με το μίξερ
Το μυστικό βρίσκεται στη χρήση του μίξερ με το εξάρτημα για ζύμες (γνωστό και ως "φτερό"). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα φιλέτα του κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα, στον κάδο του μίξερ. Για να βοηθήσετε τη διαδικασία, μπορείτε αρχικά να κόψετε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια.
Ξεκινήστε τη διαδικασία με χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά αυξήστε σε μέτρια, καθώς τα κομμάτια αρχίζουν να διαλύονται. Προσοχή: μην χρησιμοποιήσετε υψηλή ταχύτητα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να πεταχτεί το κρέας έξω από τον κάδο ή να μετατραπεί σε πολτό.
Η chef Namrata Hegde τονίζει πως η κίνηση του "φτερού" καταφέρνει να ψιλοκόψει το κοτόπουλο ομοιόμορφα και γρήγορα, ιδανικά για χρήση σε σαλάτες, σούπες, εντσιλάδας και άλλα πιάτα που απαιτούν ψιλοκομμένο κρέας.
Τι να προσέξετε
Για καλύτερα αποτελέσματα:
Μην βάλετε περισσότερα από 340 γρ. κοτόπουλου τη φορά στο μίξερ.
Χρησιμοποιήστε φιλέτο χωρίς πέτσα και κόψτε το πρώτα σε μεγάλα κομμάτια.
Μην ανεβάζετε την ταχύτητα πάνω από το μέτριο επίπεδο.
Και αν δεν έχετε σταθερό μίξερ;
Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια τεχνική και με ένα μίξερ χειρός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κρατάτε σταθερό το μπολ, ώστε να μην περιστρέφεται καθώς ανακατεύετε, και να έχετε κόψει το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια από πριν, αφού το χειρός έχει λιγότερη ισχύ.
Κι όχι μόνο για κοτόπουλο
Αυτή η τεχνική λειτουργεί εξαιρετικά και για άλλους τύπους μαγειρεμένου κρέατος. Μπορείτε να την εφαρμόσετε για:
Καπνιστό χοιρινό, ιδανικό για pulled pork σάντουιτς.
Γαλοπούλα, για νόστιμες κεσαντίγιας ή πίτες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες
Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ