Διάρρηξη
Πάτρα: Διαρρήκτης ετών...12! Μπήκε σε σπίτι και άρπαξε 1.070 ευρώ

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό απασχολεί τις τελευταίες ώρες τις Αρχές στην Πάτρα, καθώς στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας ανήλικος μόλις 12 ετών, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της διάρρηξης και κλοπής από οικία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο ανήλικος φέρεται να εισέβαλε σε σπίτι μέσω ανασφάλιστης μπαλκονόπορτας και να αφαίρεσε το ποσό των 1.070 ευρώ. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ λίγες ώρες αργότερα ο 12χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών.

Η υπόθεση δεν περιορίστηκε μόνο στη σύλληψη του παιδιού, καθώς σε βάρος της μητέρας του σχηματίστηκε επίσης δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας, ο οποίος και θα αποφανθεί για τα επόμενα βήματα στη διαχείριση της υπόθεσης, η οποία ανοίγει για μία ακόμη φορά τη συζήτηση γύρω από την παραβατικότητα ανηλίκων και την ευθύνη του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ανάλογες υποθέσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, προβληματίζοντας τόσο τις αρχές όσο και την τοπική κοινωνία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί
«Δύο μέτρα και δύο σταθμά» για τις διευθύντριες σχολείων της Ερέτριας και της Ραφήνας και προβλήματα με τον Διευθυντή της ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας
Συνάντηση ΔΟΕ – ΥΠΑΙΘΑ: Καταγγελίες για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και υπονόμευση των Συλλόγων Διδασκόντων
«Δύο μέτρα και δύο σταθμά» για τις διευθύντριες σχολείων της Ερέτριας και της Ραφήνας και προβλήματα με τον Διευθυντή της ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας