Το γυαλί ως ουδέτερος φύλακας της γεύσης
Το γυαλί δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο του μπουκαλιού του. Έτσι, η Coca‑Cola παραμένει ανέπαφη στη γεύση της, όπως ακριβώς την παρήγαγε το εργοστάσιο, χωρίς κανένα χημικό φιλτράρισμα ή αλλοίωση.
Πλαστικό και αλουμίνιο: οι ύποπτοι της γεύσης
Σε αντίθεση με το γυαλί, οι πλαστικές και οι κονσερβοποιημένες συσκευασίες περιέχουν πολυμερή και μεταλλικά κράματα που έρχονται σε επαφή με το αναψυκτικό. Κατά τη διάρκεια της επαφής, μικρές ποσότητες μορίων από το πλαστικό ή το αλουμίνιο καταλήγουν στο υγρό, κλέβοντας έτσι μέρος από τα αρώματα και τις γευστικές νότες της Coca‑Cola.
Η επίδραση στη γευστική εμπειρία
Όταν πιείτε Coca‑Cola από γυάλινο μπουκάλι, θα νιώσετε την πλήρη, πλούσια γεύση της: η μετάδοση του αρώματος είναι άμεση και χωρίς παρεμβολές. Αντίθετα, σε πλαστικό ή κουτάκι, ο ουρανίσκος μασάει κι ένα ελάχιστο χημικό υπόβαθρο, αρκετό για να μειώσει την ένταση και την καθαρότητα της κλασικής γεύσης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom