Απόψυξη στο ψυγείο: Η πιο ασφαλής μέθοδος
Η ιδανική τεχνική είναι να τοποθετήσετε το κατεψυγμένο ψάρι σε μια σχάρα, τοποθετημένη μέσα σε ρηχό σκεύος, και να το βάλετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή για όλο το βράδυ. Το κάλυμμα με μεμβράνη ή κάποιο μπολ βοηθά να προστατευτεί από άλλες οσμές ή επιμολύνσεις. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στο ψάρι να ξεπαγώσει σταδιακά, ενώ το παραπανίσιο υγρό στραγγίζει, χωρίς να μένει σε επαφή με το ψάρι. Ποτέ μην αφήνετε ψάρι να ξεπαγώσει στον πάγκο, σε θερμοκρασία δωματίου. Η έκθεση σε τέτοιες συνθήκες για πάνω από δύο ώρες ενισχύει την ανάπτυξη επιβλαβών μικροβίων.
Απόψυξη σε κρύο νερό: Όταν βιάζεστε
Αν δεν υπάρχει χρόνος για την αργή μέθοδο, το κρύο νερό είναι η καλύτερη εναλλακτική. Βυθίστε το κατεψυγμένο ψάρι (αν είναι συσκευασμένο αεροστεγώς) σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό. Αποφύγετε οπωσδήποτε το ζεστό ή χλιαρό νερό, γιατί ανεβάζει τη θερμοκρασία του ψαριού και ευνοεί τα βακτήρια. Φροντίστε να αλλάζετε το νερό κάθε 20 λεπτά ή αφήστε τη βρύση να στάζει αργά, ώστε να διατηρείται σταθερά δροσερό. Ο χρόνος απόψυξης εξαρτάται από το μέγεθος και το πάχος του ψαριού: μικρά φιλέτα ξεπαγώνουν σε περίπου 20 λεπτά, ενώ τα μεγαλύτερα κομμάτια μπορεί να χρειαστούν μέχρι και μία ώρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Φέτα: Η έξυπνη τεχνική που τη διατηρεί φρέσκια και νόστιμη για έναν μήνα
1750 νέοι εκπαιδευτικοί ξεκινούν έως 30/7 Ειδική Αγωγή, Σχολ. Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ηγεσία
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ