Δημήτρης Μαρέδης Ζέττα Μακρή
Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης μιλά για την απόφαση του δικαστηρίου – «Με παγίδευσε η Ζέττα Μακρή»

Σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης για απόπειρα εκβίασης της βουλευτού της ΝΔ Ζέττας Μακρή, υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στον δημοσιογραφικό και πολιτικό χώρο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, με πολυετή πορεία στον χώρο και στενός συνεργάτης της Ζήνας Κουτσελίνη, μίλησε στην εκπομπή του ANT1, αρνούμενος κατηγορηματικά τις κατηγορίες και δηλώνοντας βέβαιος ότι θα αθωωθεί στο Εφετείο. Όπως είπε, έχει ήδη ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.

«Με παγίδευσε – Την είχα σαν μάνα μου»

Ο Δημήτρης Μαρέδης έκανε λόγο για άδικη και εξωφρενική απόφαση, επιμένοντας ότι η πολύχρονη σχέση του με τη Ζέττα Μακρή δεν δικαιολογεί την κατηγορία:

«Την είχα σαν μάνα μου. Δεν θα εκβίαζα ποτέ τη “μάνα” μου για έναν μισθό. Δεν υπάρχει ούτε ένα δημοσίευμα που να τη συκοφαντεί, ούτε μία οικονομική συναλλαγή. Όλα όσα δημοσιεύτηκαν, προέρχονταν από επίσημα δελτία Τύπου, ακόμη και από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη».

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, επειδή – όπως υποστήριξε – το δικαστήριο «έχασε» το ποινικό του μητρώο.

«Είμαι 25 χρόνια στη δημοσιογραφία και δεν έχω καθίσει ποτέ σε σκαμνί. Ούτε λεφτά πήρα, ούτε συναλλαγή έγινε ποτέ. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Είμαι αθώος και θα το αποδείξω».

Η φημολογία για υποψηφιότητά του και η αποχώρηση από την τηλεόραση

Ο Δημήτρης Μαρέδης αναφέρθηκε και σε σενάρια υποψηφιότητάς του στη Μαγνησία, τονίζοντας ότι η ίδια η Ζέττα Μακρή ήταν εκείνη που του τα μετέφερε πρώτη. Όπως σημείωσε, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του 2024 η σχέση τους παρέμενε φιλική, ενώ εκείνη συμμετείχε ως καλεσμένη του στην εκπομπή του, ακόμα και του ευχήθηκε για τη γέννηση του παιδιού του.

Για την αποχώρησή του από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, ανέφερε:

«Αποχώρησα για ηθικούς λόγους. Έχω υποχρέωση να αποχωρήσω μέχρι να αθωωθώ. Και είμαι σίγουρος ότι θα αθωωθώ».

Η απάντηση της Ζέττας Μακρή μέσω του δικηγόρου της

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε και δήλωση της νομικής εκπροσώπου της Ζέττας Μακρή, η οποία εξέφρασε ικανοποίηση για την έκβαση της δίκης.

«Η απόφαση ήταν ομόφωνη, με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Κάθε απόπειρα να ερμηνευτεί διαφορετικά είναι άστοχη. Η αστική μας δημοκρατία προστατεύει την ελευθερία του Τύπου, αλλά δεν επιτρέπει τη μετατροπή του σε εργαλείο εκβιασμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται στα ελληνικά η «ντομάτα»;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λάμπρος Αντωνόπουλος
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που επέστρεψε πάνω από 15.000 ευρώ
Παραιτήθηκε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ – Επέστρεψε στον ΟΠΕΚΕΠΕ πάνω από 15.000 ευρώ «λόγω ευθιξίας»
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που επέστρεψε πάνω από 15.000 ευρώ
Καλάμπρια στην Ιταλία
Ακτές, ηφαίστεια και μυστικά χωριά: Η μεγάλη απόδραση στον Νότο της Ιταλίας - Εντυπωσιακό βίντεο
Νότια Ιταλία: Ένα ταξίδι από τη φωτιά του Βεζούβιου ως τη γαλήνη της Καλαβρίας - Βίντεο με drone
Ακτές, ηφαίστεια και μυστικά χωριά: Η μεγάλη απόδραση στον Νότο της Ιταλίας - Εντυπωσιακό βίντεο