Δημήτρης Μαρέδης Ζέττα Μακρή
Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης μιλά για την απόφαση του δικαστηρίου – «Με παγίδευσε η Ζέττα Μακρή»

Σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης για απόπειρα εκβίασης της βουλευτού της ΝΔ Ζέττας Μακρή, υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στον δημοσιογραφικό και πολιτικό χώρο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, με πολυετή πορεία στον χώρο και στενός συνεργάτης της Ζήνας Κουτσελίνη, μίλησε στην εκπομπή του ANT1, αρνούμενος κατηγορηματικά τις κατηγορίες και δηλώνοντας βέβαιος ότι θα αθωωθεί στο Εφετείο. Όπως είπε, έχει ήδη ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.

«Με παγίδευσε – Την είχα σαν μάνα μου»

Ο Δημήτρης Μαρέδης έκανε λόγο για άδικη και εξωφρενική απόφαση, επιμένοντας ότι η πολύχρονη σχέση του με τη Ζέττα Μακρή δεν δικαιολογεί την κατηγορία:

«Την είχα σαν μάνα μου. Δεν θα εκβίαζα ποτέ τη “μάνα” μου για έναν μισθό. Δεν υπάρχει ούτε ένα δημοσίευμα που να τη συκοφαντεί, ούτε μία οικονομική συναλλαγή. Όλα όσα δημοσιεύτηκαν, προέρχονταν από επίσημα δελτία Τύπου, ακόμη και από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη».

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, επειδή – όπως υποστήριξε – το δικαστήριο «έχασε» το ποινικό του μητρώο.

«Είμαι 25 χρόνια στη δημοσιογραφία και δεν έχω καθίσει ποτέ σε σκαμνί. Ούτε λεφτά πήρα, ούτε συναλλαγή έγινε ποτέ. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Είμαι αθώος και θα το αποδείξω».

Η φημολογία για υποψηφιότητά του και η αποχώρηση από την τηλεόραση

Ο Δημήτρης Μαρέδης αναφέρθηκε και σε σενάρια υποψηφιότητάς του στη Μαγνησία, τονίζοντας ότι η ίδια η Ζέττα Μακρή ήταν εκείνη που του τα μετέφερε πρώτη. Όπως σημείωσε, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του 2024 η σχέση τους παρέμενε φιλική, ενώ εκείνη συμμετείχε ως καλεσμένη του στην εκπομπή του, ακόμα και του ευχήθηκε για τη γέννηση του παιδιού του.

Για την αποχώρησή του από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, ανέφερε:

«Αποχώρησα για ηθικούς λόγους. Έχω υποχρέωση να αποχωρήσω μέχρι να αθωωθώ. Και είμαι σίγουρος ότι θα αθωωθώ».

Η απάντηση της Ζέττας Μακρή μέσω του δικηγόρου της

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε και δήλωση της νομικής εκπροσώπου της Ζέττας Μακρή, η οποία εξέφρασε ικανοποίηση για την έκβαση της δίκης.

«Η απόφαση ήταν ομόφωνη, με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Κάθε απόπειρα να ερμηνευτεί διαφορετικά είναι άστοχη. Η αστική μας δημοκρατία προστατεύει την ελευθερία του Τύπου, αλλά δεν επιτρέπει τη μετατροπή του σε εργαλείο εκβιασμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βενζινάδικο
Απεργία διαρκείας στα πρατήρια καυσίμων από τη Δευτέρα 23/3 - Οι περιοχές
Σε επ' αόριστον «λουκέτο» στα καύσιμα προχωρούν τα βενζινάδικα με αντιδράσεις για το πλαφόν στο κέρδος και τις τιμές
Απεργία διαρκείας στα πρατήρια καυσίμων από τη Δευτέρα 23/3 - Οι περιοχές
ekab-1_8.jpg
Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός σε σφοδρό τροχαίο, εκτινάχθηκε από το κάθισμα
Ο 60χρονος οδηγός του αυτοκινήτου εκτινάχθηκε από το όχημα και κατέληξε στο οδόστρωμα μετά τη σφοδρή σύγκρουση
Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός σε σφοδρό τροχαίο, εκτινάχθηκε από το κάθισμα
Νίκος Φαραντούρης
Σε «πράσινα» μονοπάτια ο Φαραντούρης: Δίνει το «παρών» στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Η προσέγγιση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ περνά από τα θεματικά τραπέζια του Συνεδρίου
Σε «πράσινα» μονοπάτια ο Φαραντούρης: Δίνει το «παρών» στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ