Υλικά:
1 κιλό φρέσκες, άγουρες φράουλες (χωρίς κοτσάνια, καθαρισμένες και πλυμένες)
1 κιλό ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε στρώσεις μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάστε και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 12 ώρες ή όλη τη νύχτα. Με τον χρόνο, η ζάχαρη θα διαλύεται τραβώντας τους χυμούς από τα φρούτα.
Ρίξτε το μείγμα (φράουλες και υγρά) σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ή κουνώντας ελαφρά την κατσαρόλα. Αφαιρέστε τον αφρό που θα εμφανιστεί στην επιφάνεια. Σιγοβράστε μέχρι οι φράουλες να μαλακώσουν ελαφρώς και να μπορείτε να τις τρυπήσετε εύκολα, αυτό διαρκεί περίπου 5 έως 10 λεπτά.
Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, μεταφέρετε προσεκτικά τις φράουλες σε αποστειρωμένα, καθαρά βάζα. Στο μεταξύ, αφήστε το σιρόπι να βράσει λίγο ακόμη ώστε να αποκτήσει ελαφρώς πιο πηχτή υφή, θα πρέπει να καλύπτει την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Όταν είναι έτοιμο, περιχύστε το μέσα στα βάζα με τις φράουλες. Σκουπίστε τυχόν υπολείμματα από τα χείλη των βάζων, κλείστε τα καλά και αφήστε τα να κρυώσουν πλήρως.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Οδήγηση τέλος για ηλικιωμένους: Ποιοι χάνουν το δίπλωμα στα 65 και ποιοι στα 67
Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ