ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πυροτέχνημα που εκτοξεύτηκε από 49χρονο τραυμάτισε σοβαρά 17χρονο στο γήπεδο Φιλύρου στη Θεσσαλονίκη. Δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση των νόμων περί αθλητισμού.

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο στο γήπεδο του Φιλύρου Θεσσαλονίκης, όπου ένας 49χρονος άνδρας τραυμάτισε στο μάτι έναν 17χρονο ποδοσφαιριστή με πυροτέχνημα, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα ομάδων Κ-17 (κάτω των 17 ετών). Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Το συμβάν έλαβε χώρα μπροστά σε θεατές και γονείς, κατά τη διάρκεια νεανικού ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο 49χρονος, ο οποίος παρακολουθούσε τον αγώνα ως θεατής, πυροδότησε πυροτέχνημα τύπου φωτοβολίδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι ένας 17χρονος ποδοσφαιριστής.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε άμεσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για ιατρική περίθαλψη, ενώ η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος του 49χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα εξής αδικήματα:

  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη

  • Παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού

  • Παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων

Η δικογραφία αναμένεται να υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία θα αποφασίσει για τις επόμενες δικαστικές ενέργειες.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία, καθώς εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους, ιδιαίτερα σε αγώνες που συμμετέχουν ανήλικοι. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των κανόνων ασφαλείας και της αθλητικής δεοντολογίας.

Ο νόμος είναι αυστηρός σχετικά με τη χρήση πυροτεχνημάτων σε αθλητικούς χώρους, πόσο μάλλον όταν αυτός ορίζεται από παρουσία παιδιών και εφήβων.

Μετά το περιστατικό, γονείς, σύλλογοι και προπονητές ζητούν αυστηροποίηση των ελέγχων στις εισόδους των γηπέδων, ακόμη και σε αγώνες ερασιτεχνικών ή παιδικών κατηγοριών. Οι αρμόδιες αρχές τονίζουν την ανάγκη να ενισχυθεί η πρόληψη της βίας στον αθλητισμό και να υπάρχει μηδενική ανοχή απέναντι σε παρόμοιες πράξεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ THN ΤΑΦΗ ΣΤΟ Α ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Οδυσσέας Ιωάννου: «Πού ήσουνα χθες, Αριστερά μου;» – Η ηχηρή απουσία από την κηδεία του Σαββόπουλου
Ο γνωστός στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός απευθύνει συγκινημένο αλλά αιχμηρό μήνυμα προς τη θεσμική Αριστερά, για την απουσία της από τον...
Οδυσσέας Ιωάννου: «Πού ήσουνα χθες, Αριστερά μου;» – Η ηχηρή απουσία από την κηδεία του Σαββόπουλου
plaisio321321.jpg
Πλαίσιο: 45 νέες προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Δες σε ποιες πόλεις ανοίγουν θέσεις
Η γνωστή αλυσίδα τεχνολογίας επεκτείνεται και αναζητά προσωπικό για καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ιωάννινα
Πλαίσιο: 45 νέες προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Δες σε ποιες πόλεις ανοίγουν θέσεις
κακοκαιρία βροχή
Βροχές, καταιγίδες και… 30άρια! Ο πιο παράξενος Οκτώβριος των τελευταίων ετών
Η ΕΜΥ προειδοποιεί για πρόσκαιρη επιδείνωση με βροχές και θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ, ενώ ο καιρός βελτιώνεται ενόψει της εθνικής εορτής
Βροχές, καταιγίδες και… 30άρια! Ο πιο παράξενος Οκτώβριος των τελευταίων ετών
βαραχος
Ο βάτραχος που “πέταξε”: Το απίθανο πείραμα που ξεκίνησε σαν αστείο και κατέληξε σε Νόμπελ
Αιωρήθηκε σαν να μην υπήρχε βαρύτητα - Το πείραμα με τον βάτραχο και τη δύναμη του μαγνητισμού
Ο βάτραχος που “πέταξε”: Το απίθανο πείραμα που ξεκίνησε σαν αστείο και κατέληξε σε Νόμπελ