Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Ελαιόλαδο (όσο χωράει το κεσεδάκι του γιαουρτιού)
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
300 γρ. τυριά της επιλογής σας (φέτα, γραβιέρα, κίτρινα τυριά κ.ά.)
1 αυγό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
1 κρόκος αυγού
2-3 κ.σ. νερό
1 κ.σ. λευκό σουσάμι
1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, βάζετε το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε με το εξάρτημα φτερό μέχρι να ενωθούν. Συνεχίζετε με το χέρι ώσπου να έχετε μια απαλή και εύπλαστη ζύμη.
Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη και κόβετε σε δίσκους, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μπολ για οδηγό.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε το αυγό και το προσθέτετε στα τριμμένα τυριά. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Βάζετε 1-2 κουταλιές από τη γέμιση στη μία πλευρά κάθε δίσκου και διπλώνετε για να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Πιέζετε τις άκρες με τα δάχτυλα ή με πιρούνι. Αν χρειαστεί, βρέχετε τις άκρες με λίγο νερό για καλύτερο κλείσιμο.
Αναμειγνύετε τον κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφετε την επιφάνεια των πιτών. Πασπαλίζετε με λευκό και μαύρο σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Αφού τις βγάλετε, τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν σερβίρετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Μπάμια»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ