Τζιπ στο Κολωνάκι έπεσε πάνω σε κόσμο
Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την "τρελή" πορεία του SUV στο Κολωνάκι που έστειλε στο νοσοκομείο δεκάδες ανθρώπους - «Ήταν ένα τσουνάμι από μέταλλο και γυαλιά. Αν δεν υπήρχε το δέντρο, θα είχαμε σκοτωθεί όλοι»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (12/7) στο Κολωνάκι, όταν όχημα μεγάλου κυβισμού (SUV) κατέληξε στον εξωτερικό χώρο εστιατορίου στην οδό Λουκιανού, παρασύροντας θαμώνες.

Από την καταδρομική πορεία του τζιπ, τραυματίστηκαν συνολικά 12 άτομα, έξι εκ των οποίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ με σοβαρά τραύματα.

Στη ΜΕΘ 46χρονος – Χειρουργείο για 48χρονη

Σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, ένας 46χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ μια 48χρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση λόγω ρήξης σπλήνα.

Επιπλέον, τρεις ακόμη γυναίκες φέρουν θλαστικά τραύματα, με τη μία να παρακολουθείται χειρουργικά, ενώ ένας 25χρονος νοσηλεύεται με πολλαπλά χτυπήματα.

Κολωνάκι

Πώς έγινε το ατύχημα – Η μοιραία αμέλεια

Το συμβάν εκτυλίχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στη διασταύρωση Λουκιανού και Πατριάρχου Ιωακείμ. Όπως προκύπτει, ο ιδιοκτήτης του οχήματος το είχε παραδώσει σε παρκαδόρο, ο οποίος το στάθμευσε σε σημείο με έντονη κλίση.

Φαίνεται πως δεν ενεργοποιήθηκε σωστά το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να κυλήσει ανεξέλεγκτα, να ξεριζώσει ένα δέντρο και να εισβάλει με σφοδρότητα στον γεμάτο εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Κολωνάκι

«Προσπάθησα να το σταματήσω με τα χέρια»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρκαδόρος επιχείρησε να συγκρατήσει το τζιπ με τα χέρια του, ωστόσο δεν τα κατάφερε, λόγω της ταχύτητας και του όγκου του οχήματος.

Μάρτυρες δηλώνουν ότι το δέντρο που χτυπήθηκε πρώτο από το τζιπ, βοήθησε σημαντικά στο να φρενάρει την πορεία του και έτσι αποτράπηκαν πιθανώς θανάσιμες συνέπειες.

Κολωνάκι

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Από θαύμα ζούμε»

Τραυματίες και αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τρομακτικές στιγμές: «Άκουσα τη λέξη ‘αυτοκίνητο’ και πριν προλάβω να αντιδράσω, ήμουν στο έδαφος, γεμάτος αίματα», δήλωσε ένας από τους τραυματίες.

«Ήταν ένα τσουνάμι από μέταλλο και γυαλιά. Αν δεν υπήρχε το δέντρο, θα είχαμε σκοτωθεί όλοι», πρόσθεσε άλλη γυναίκα που έχει λάβει εξιτήριο και δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά.

Ο 35χρονος παρκαδόρος συνελήφθη με τις κατηγορίες της επικίνδυνης παρέμβασης στην ασφάλεια συγκοινωνιών και πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Ωστόσο, μετά από εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, όπως και ο ιδιοκτήτης του SUV.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

frouta
Το φρούτο που «χτυπά» το κοιλιακό λίπος – Ένα την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά
Νέα έρευνα δείχνει ότι το αβοκάντο συμβάλλει στη μείωση του επικίνδυνου σπλαχνικού λίπους, κυρίως στις γυναίκες
Το φρούτο που «χτυπά» το κοιλιακό λίπος – Ένα την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά
autokinito
Προσοχή στους οδηγούς: Πρόστιμο αν λείπει αυτό το εξάρτημα από το αυτοκίνητο
Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις αντιολισθητικές αλυσίδες και πότε επιβάλλεται το πρόστιμο των 80 ευρώ
Προσοχή στους οδηγούς: Πρόστιμο αν λείπει αυτό το εξάρτημα από το αυτοκίνητο
kathreftes
Τεστ προσωπικότητας: Ο καθρέφτης που θα διαλέξετε αποκαλύπτει πώς βλέπετε τον εαυτό σας
Μια αυθόρμητη επιλογή αρκεί για να φωτίσει την αυτοεικόνα, τις ανασφάλειες και τη στάση σας απέναντι στη ζωή
Τεστ προσωπικότητας: Ο καθρέφτης που θα διαλέξετε αποκαλύπτει πώς βλέπετε τον εαυτό σας