Φωτιά στη Ραφήνα
Φωτιά στη Ραφήνα: «Δύσκολες οι επόμενες ώρες» – 51 πολίτες απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκε η Ανατολική Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης (3/7), όταν μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης και γρήγορα εξαπλώθηκε προς Σπάτα και Πικέρμι, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, η Ελληνική Αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 51 απεγκλωβισμούς πολιτών, ενώ περισσότεροι από 300 κάτοικοι απομακρύνθηκαν προληπτικά από οικισμούς που απειλούνται από τις φλόγες.

Σε απογευματινή ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έκανε γνωστό πως ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, έπειτα από εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Μόνο το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 35 περιορίστηκαν σε αρχικό στάδιο», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως οι επόμενες ημέρες αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολες.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 170 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 8 πεζοπόρες ομάδες δασοκομάντος, 17 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει τον συντονισμό των εναέριων μέσων. Στο έργο συνδράμουν επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Κλειστή είναι η Λεωφόρος Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα, ενώ, διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Κιάφας από το ύψος της οδού της Αγίας Κυριακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σπάτα, όπως και στην οδό Αγίου Χριστοφόρου από το ύψος της Λ. Μαραθώνος στο ρεύμα προς Σπάτα.

Φωτιά στη Ραφήνα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Νέες ρυθμίσεις για τις ψηφιακές συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει με τη νέα ΚΥΑ
Αλλαγές στη διαδικασία ψηφιακών συμβάσεων για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς: Τι σημαίνει στην πράξη για τους εκπαιδευτικούς
Νέες ρυθμίσεις για τις ψηφιακές συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει με τη νέα ΚΥΑ
Εκπαίδευση
Αναρρωτική άδεια και επίδομα ασθένειας: Τι ισχύει για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Χορήγηση επιδόματος ασθένειας/ατυχήματος - Διαδικασία και προϋποθέσεις
Αναρρωτική άδεια και επίδομα ασθένειας: Τι ισχύει για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς