Υλικά:
3 ώριμες μπανάνες (κατά προτίμηση πολύ ώριμες με μαυρισμένη φλούδα)
75 γρ. ηλιέλαιο (συν επιπλέον για άλειμμα της φόρμας)
100 γρ. καστανή ζάχαρη
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αν χρησιμοποιηθεί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μειώστε το baking powder στα 2 κ.γ.)
3 κ.γ. baking powder
3 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά, για άρωμα και γεύση)
Εκτέλεση:
Ρυθμίστε τον φούρνο στους 180°C με αέρα ή στη θέση 6 αν έχετε φούρνο με γκάζι.
Καθαρίστε και λιώστε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι ή ραβδομπλέντερ.
Ανακατέψτε τες με το ηλιέλαιο και την καστανή ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίξτε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Αλείψτε τη φόρμα με λίγο ηλιέλαιο και ρίξτε μέσα το μείγμα.
Ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Αν δείτε ότι η επιφάνεια του κέικ ξεκινά να σκουραίνει πολύ, καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
Συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
Αφήστε το banana bread να κρυώσει πριν το κόψετε. Είναι απολαυστικό όσο είναι ζεστό, αλλά παραμένει μαλακό και νόστιμο και την επόμενη ημέρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Οι «Σεϋχέλλες» της Αττικής: Η παραλία-έκπληξη μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!
Προσοχή! Ανακαλείται εμφιαλωμένο νερό λόγω πιθανής μόλυνσης
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ