Τραγικό τέλος είχαν οι καλοκαιρινές διακοπές για έναν 19χρονο τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία της Χανιώτης στη Χαλκιδική, το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιουνίου.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών, ο νεαρός δεν κατάφερε να επανέλθει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή έπειτα από πνιγμό, την ώρα που κολυμπούσε στην κεντρική παραλία της Χανιώτης. Η ναυαγοσώστρια της περιοχής αντέδρασε άμεσα, ανασύροντάς τον από τη θάλασσα με τη βοήθεια λουομένων και ξεκινώντας τις διαδικασίες ανάνηψης με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED).
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εθελοντής διασώστης που έσπευσε στο σημείο περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν:
«Στις 16:45 δέχτηκα την κλήση και έφτασα σε δύο λεπτά. Συμμετείχα στην ανάνηψη μαζί με τη ναυαγοσώστρια. Άμεση ήταν και η ανταπόκριση του πληρώματος του ΕΚΑΒ, που κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα».
Ο 19χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, συνοδεία του εθελοντή διασώστη και με συνεχιζόμενες προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, όμως οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του κατά την άφιξη.
Η είδηση έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη τόσο στους κατοίκους όσο και στους τουρίστες της περιοχής. Έρευνα για τα αίτια του περιστατικού διενεργεί το Λιμεναρχείο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ