Μια σταγόνα γάλα στον καφέ μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία που δεν
Πτυχίο στα Οικονομικά, καριέρα στο freddo espresso...

Το Proson.gr παρουσιάζει, μέσω της ενδιαφέρουσας στήλης του με τίτλο «Ιστορίες εργασιακής τρέλας», αληθινές εμπειρίες από τον κόσμο της εργασίας, γεμάτες παραλογισμούς, απρόσμενες καταστάσεις και καθημερινές υπερβολές που βιώνουν εργαζόμενοι.

Παρόλο που τα ονόματα των προσώπων και των εταιρειών έχουν τροποποιηθεί για ευνόητους λόγους, οι αφηγήσεις που δημοσιεύονται παραμένουν αυθεντικές και απολύτως ακριβείς, προσφέροντας μια ρεαλιστική – και συχνά απολαυστική – ματιά στα παράδοξα του επαγγελματικού βίου.

Ακολουθεί η ιστορία εργασιακής τρέλας έστειλε ο αναγνώστης X.Μ.:

Πτυχίο στα Οικονομικά, καριέρα στο freddo espresso...

Λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αν κρίνω απ’ τη δική μου «αρχή» στην αγορά εργασίας, το άλλο μισό είναι το χάος.

Είμαι 24. Μόλις τελείωσα Οικονομικά — με πτυχίο στο χέρι και χωρίς ίχνος πρακτικής, γιατί η σχολή μου θεώρησε περιττό να μας προετοιμάσει για την πραγματική ζωή. (Ευχαριστώ για την ακαδημαϊκή θεωρία περί ισοζυγίων — κρίμα που δεν ξοφλάνε με αυτήν το ρεύμα.)

Μπήκα, λοιπόν, φουριόζος στη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Ψάχνω αγγελίες, στέλνω βιογραφικά, φοράω το καλό μου πουκάμισο — και πάω. Συνεντεύξεις πολλές. «Φαίνεσαι ικανός», μου λένε. Χαμόγελα. Συμφωνούμε σχεδόν σε όλα. Και μετά: το τηλεφώνημα.

«Ξέρετε… τελικά θα προτιμήσουμε κάποιον με προϋπηρεσία».

Ποια προϋπηρεσία; Από πού; Από τον παιδικό σταθμό; Να 'χα δουλέψει στο κυλικείο του νηπιαγωγείου να το μετρήσουμε ως "λογιστική διαχείριση κρουασάν"; Δεν καταλαβαίνω.

Να το πω κι αλλιώς: όλοι θέλουν εργαζόμενο με εμπειρία, αλλά κανείς δεν θέλει να είναι ο πρώτος που θα σου τη δώσει. Θες Οικονομολόγο Junior; Θα πάρεις. Αλλά περιμένεις να έχει και 3 χρόνια εμπειρία, να ξέρει SAP, να διαβάζει ισολογισμούς και να σου φτιάχνει και καφέ; Ε, εγώ κάνω ήδη τον καφέ. Στην εστίαση. Για 3 ευρώ την ώρα.

Καλό το freddo espresso — αλλά δεν του χρωστάω και τη ζωή μου.

Δεν λέω, καταλαβαίνω, δύσκολες οι εποχές. Αλλά είναι και κάτι στιγμές που που αναρωτιέμαι... Γιατί σπούδασα; Για να φτιάχνω καπουτσίνο με αφρό που να σχηματίζει το γράφημα του πληθωρισμού;

Θέλω να κάνω κάτι που να έχει έστω μια στάλα σχέση με αυτό που έλιωσα τέσσερα χρόνια να μάθω. Αλλιώς τι να κάνω; Μόνη λύση είναι το εξωτερικό. Και μετά σου λένε έχει δουλείες η χώρα και "γυρίστε πίσω νέοι, σας προσφέρουμε ευκαιρίες".

Το κλασικό success story.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

akadimia athinon
Αναστάσιος Κωτσιόπουλος: Νέο Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην Έδρα «Αρχιτεκτονική»
Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως τακτικό μέλος της τον Καθηγητή Αρχιτεκτονικής κ. Αναστάσιο Κωτσιόπουλο
Αναστάσιος Κωτσιόπουλος: Νέο Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην Έδρα «Αρχιτεκτονική»
νηπιαγωγείο, νηπιαγωγεία, ωράριο νηπιαγωγών, αύξηση ωραρίου
Νηπιαγωγοί διαμαρτύρονται για καθυστέρηση στη Γ’ φάση προσλήψεων: «Η υπομονή τελείωσε»
Η Ομάδα Κινητοποίησης Νηπιαγωγών ζητά άμεση κάλυψη των κενών στα νηπιαγωγεία και στα ολοήμερα, καταγγέλλοντας την αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας
Νηπιαγωγοί διαμαρτύρονται για καθυστέρηση στη Γ’ φάση προσλήψεων: «Η υπομονή τελείωσε»
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
Ο πιο δικός μας άγνωστος
«Εμείς όμως τους γνωρίζουμε καλά. Είναι αυτοί που θα ζητήσουν τα κορμιά μας, είναι αυτοί που θα αξιώσουν  τα παιδιά μας για τις κρεατομηχανές τους»
Ο πιο δικός μας άγνωστος