Υλικά:
¼ φλιτζανιού ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (χρησιμοποιείται σε δύο στάδια)
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι (συν επιπλέον για το σερβίρισμα)
4 φιλέτα κοτόπουλου (περίπου 120 γρ. το καθένα)
3 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρές φέτες
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C και ετοιμάστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα ή σπρέι μαγειρικής.
Ετοιμάστε τη μαρινάδα: Σε μικρό μπολ ανακατέψτε το ξύδι βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μαρινάρετε το κοτόπουλο: Βάλτε τα φιλέτα σε μπολ, περιχύστε τα με τη μισή μαρινάδα και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε και αφήστε να σταθούν για 15 λεπτά (ή στο ψυγείο μέχρι μία ώρα).
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ταψί και ρίξτε από πάνω ό,τι περίσσεψε από τη μαρινάδα στο μπολ.
Ετοιμάστε τα λαχανικά: Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε τα ντοματίνια και τα κολοκυθάκια με την υπόλοιπη μαρινάδα. Απλώστε τα στο ταψί γύρω από το κοτόπουλο. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο αλάτι.
Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι πλήρως ψημένο (στους 74°C στο κέντρο, αν έχετε θερμόμετρο) και τα λαχανικά να έχουν μαλακώσει.
Σερβίρετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για έξτρα άρωμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ