Γιατί να βάλετε φράουλες στη σαλάτα;
Πέρα από τη γεύση και το χρώμα που χαρίζουν, οι φράουλες αποτελούν μια θρεπτική βόμβα. Είναι πλούσιες σε:
Βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στη λάμψη της επιδερμίδας.
Φυτικές ίνες, που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού.
Αντιοξειδωτικά, όπως οι ανθοκυανίνες, οι οποίες προστατεύουν την καρδιά και καταπολεμούν τη φθορά των κυττάρων.
Υλικά:
200 γρ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
60 γρ. φράουλες, κομμένες στα τέσσερα
30 γρ. προσούτο σε λεπτές λωρίδες
50 γρ. γκοργκοντζόλα σε κύβους
30 γρ. καρύδια καραμελωμένα
80 γρ. βινεγκρέτ με φράουλα
10 γρ. φρέσκος δυόσμος, χοντροκομμένος
Αλάτι, κατά βούληση
100 γρ. καρύδια, ελαφρώς ψημένα
20 γρ. γλυκόζη
Λίγο αλάτι
200 γρ. φράουλες
25 γρ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο
10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
200 γρ. ηλιέλαιο
Αλάτι
Νερό (αν χρειαστεί, για αραίωση)
Εκτέλεση:
Φυλάξτε λίγες από τις φράουλες, το προσούτο, το τυρί, τα καρύδια και τον δυόσμο για το γαρνίρισμα. Αναμείξτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε σε πιάτα και διακοσμήστε με τα υλικά που κρατήσατε.
Ζεστάνετε τη γλυκόζη σε μικρή κατσαρόλα και προσθέστε τα καρύδια. Ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν. Απλώστε τα σε ταψί με λαδόκολλα ή σιλικόνη και ψήστε στους 180°C για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν καραμελένιο χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν και σπάστε τα σε κομμάτια.
Στο μπλέντερ χτυπήστε τις φράουλες, το ξίδι και τη μουστάρδα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε σταδιακά το ηλιέλαιο, χτυπώντας συνεχώς. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο κρύο νερό για να αραιώσει. Ρυθμίστε το αλάτι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ