Υλικά:
2 αυγά
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 γρ. μαγειρική σόδα
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
260 ml πλήρες γάλα
4 κουτ. σούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Λίγο ελαιόλαδο (για το ψήσιμο)
Προτάσεις για το σερβίρισμα:
Πραλίνα φουντουκιού
Φέτες μπανάνας
Σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
Θρυμματισμένο μπισκότο
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε ζεσταίνοντας ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να γίνει εντελώς ρευστό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το γάλα.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
Τέλος, ενσωματώνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει εντελώς ομοιογενές.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Με χαρτί κουζίνας βουτηγμένο σε ελαιόλαδο, περνάμε την επιφάνεια του τηγανιού.
Ρίχνουμε δύο γεμάτες κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι και απλώνουμε ελαφρά με το πίσω μέρος του κουταλιού, δίνοντας σχήμα στο pancake.
Ψήνουμε μέχρι να εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες στην επιφάνεια και στη συνέχεια γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρουμε σε πιάτο και επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ