τεμπη
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι στέλεχος της εταιρείας Interstar, που έχει αναλάβει τη φύλαξη και την επιτήρηση μέσω καμερών του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ

Αναβλήθηκε για τις 15 Οκτωβρίου η δίκη για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στις 15 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, η υπόθεση που αφορά τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι στέλεχος της εταιρείας Interstar, που έχει αναλάβει τη φύλαξη και την επιτήρηση μέσω καμερών του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ και ειδικότερα ο νυν διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, και ο τότε πρόεδρος του Οργανισμού την περίοδο του δυστυχήματος.

Η δίκη γίνεται γιατί δεν προσκομίστηκαν στο εφέτη ανακριτή, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας στη χώρα, τα βίντεο που είχε ζητήσει από το τμήμα της σιδηροδρομική διαδρομής Θεσσαλονίκης – Λάρισα, καθώς και από τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας στον Εμπορευματικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι για το μεν στέλεχος της Interstar η υπεξαγωγή εγγράφων και η απείθεια, κατ’ εξακολούθηση, για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ η ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων και απείθεια κατ’ εξακολούθηση και για τον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ η ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οδήγηση τέλος για ηλικιωμένους: Ποιοι χάνουν το δίπλωμα στα 65 και ποιοι στα 67

Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξαπλώστρες σε παραλία
Αγανάκτηση για τον αποκλεισμό των ντόπιων από παραλίες, ταβέρνες και κάμπινγκ: «Δεν χωράμε πια στον τόπο μας»
«Νιώθουμε ξένοι στην πόλη μας»: Φωνές αγανάκτησης από κατοίκους για τον ανεξέλεγκτο τουρισμό
Αγανάκτηση για τον αποκλεισμό των ντόπιων από παραλίες, ταβέρνες και κάμπινγκ: «Δεν χωράμε πια στον τόπο μας»
kymata.jpg
Κυλλήνη: Παρά λίγο τραγωδία με δύο παιδιά στη θάλασσα – Έτρεξαν λουόμενοι για να τα σώσουν
Δύο παιδιά παρασύρθηκαν από κύμα στην Κυλλήνη- Ζητείται επανεξέταση της ναυαγοσωστικής κάλυψης.
Κυλλήνη: Παρά λίγο τραγωδία με δύο παιδιά στη θάλασσα – Έτρεξαν λουόμενοι για να τα σώσουν
07-03-16morfotikon_.jpg
Βουλή: Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας
Η σημερινή συνεδρίαση περιλαμβάνει την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων, οι οποίοι θα εκφράσουν απόψεις επί των διατάξεων και θα απαντήσουν σε...
Βουλή: Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας