Υλικά:
1 3/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Ρίξτε σε μια κατσαρόλα 1 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίξτε και το εκχύλισμα βανίλιας και ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει.
Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το παγωτό, χτυπήστε ξανά το μείγμα στο μίξερ για να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια αδειάστε το στην παγωτομηχανή. Ακολουθήστε τις οδηγίες λειτουργίας της συσκευής για να πετύχετε την ιδανική υφή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ