Υλικά:
1 3/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Ρίξτε σε μια κατσαρόλα 1 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίξτε και το εκχύλισμα βανίλιας και ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει.
Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το παγωτό, χτυπήστε ξανά το μείγμα στο μίξερ για να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια αδειάστε το στην παγωτομηχανή. Ακολουθήστε τις οδηγίες λειτουργίας της συσκευής για να πετύχετε την ιδανική υφή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 11/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ