μπασκε
Ο υπουργός Βρούτσης απειλεί με διακοπή του πρωταθλήματος. Απειλεί ποιον; Τους ίδιους που η κυβέρνησή του προικοδοτεί με στάδια, πάρκινγκ και κρατική τηλεόραση, μετατρέποντας τα κοινά αγαθά σε προθάλαμο εμπορικών κολοσσών

Η εικόνα είναι γνώριμη και σάπια: μεγαλοπαράγοντες που αλωνίζουν, κυβερνητικοί που παριστάνουν τους τιμητές, και ο ελληνικός αθλητισμός βουτηγμένος στον βούρκο. Το τελευταίο επεισόδιο στο ΣΕΦ απλώς ξεγύμνωσε για άλλη μια φορά το σύστημα που χρόνια τώρα τρέφεται από δημόσια χρήματα, κρατική ανοχή και «επενδυτικά» πάρε-δώσε.

Ο υπουργός Βρούτσης απειλεί με διακοπή του πρωταθλήματος. Απειλεί ποιον; Τους ίδιους που η κυβέρνησή του προικοδοτεί με στάδια, πάρκινγκ και κρατική τηλεόραση, μετατρέποντας τα κοινά αγαθά σε προθάλαμο εμπορικών κολοσσών. Το ΟΑΚΑ στον Γιαννακόπουλο, το ΣΕΦ στους Αγγελόπουλους, και η ΕΡΤ να μοιράζει δεκάδες εκατομμύρια για να προβάλλει μπινελίκια σε ζωντανή μετάδοση.

Το κράτος, φυσικά, δηλώνει έκπληκτο. Σαν να μην γνώριζε ποιοι είναι αυτοί που λυμαίνονται το άθλημα. Σαν να μην είναι συνυπεύθυνο για το γεγονός ότι οι τελικοί του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ετήσιο τελετουργικό βίας, όπου τα ΜΑΤ αντικαθιστούν τους διαιτητές και οι πρόεδροι γίνονται σόουμαν.

Η υποκρισία περισσεύει. Το κράτος-χορηγός, το κράτος-δουλικό, παριστάνει τον παιδονόμο, ενώ εδώ και χρόνια στήνει το γήπεδο πάνω σε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες. Οι επιχειρηματίες, με τις ομάδες-Α.Ε. ως βιτρίνες, παίζουν παιχνίδι ισχύος και συμφερόντων. Οι κυβερνώντες προσφέρουν, ευλογούν, εξωραΐζουν.

Και ο κόσμος πληρώνει — κυριολεκτικά και μεταφορικά — για να παρακολουθεί μια ακόμη σεζόν του ίδιου θεάτρου παραλόγου, όπου το μόνο που αλλάζει είναι οι δηλώσεις μετανοίας. Πάντα εκ των υστέρων. Πάντα υποκριτικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέσεις καθηγητών σε μεγάλο εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Project! Απαραίτητη η 3ετής εμπειρία σε σχολείο

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 6/6 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2025- Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) ΕΠΑΛ: Βατά τα θέματα - Δείτε προτεινόμενες απαντήσεις
Το alfavita δημοσιεύει τις λύσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025 στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ)
Πανελλήνιες 2025- Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) ΕΠΑΛ: Βατά τα θέματα - Δείτε προτεινόμενες απαντήσεις
panellinies
Πανελλήνιες 2025: Εκτιμήσεις και απαντήσεις για τα θέματα στα Δίκτυα Υπολογιστών
Το alfavita δημοσιεύει τις εκτιμήσεις και τις απαντήσεις των Πανελλήνιων εξετάσεων 2025 στα Δίκτυα Υπολογιστών
Πανελλήνιες 2025: Εκτιμήσεις και απαντήσεις για τα θέματα στα Δίκτυα Υπολογιστών
Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλήνιες 2025: Οι απαντήσεις στα θέματα στις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
Το alfavita δημοσιεύει τις εκτιμήσεις και τις απαντήσεις των Πανελλήνιων εξετάσεων 2025 στις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
Πανελλήνιες 2025: Οι απαντήσεις στα θέματα στις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας