καλλιθεα
Έκκληση προς τα μέσα ενημέρωσης

Η Καλλιθέα παραμένει βυθισμένη σε βαθύ πένθος μετά την τραγική απώλεια ενός επτάχρονου κοριτσιού, της μικρής Αγγελίνας, που έφυγε πρόωρα και άδικα ύστερα από θανάσιμο τραυματισμό σε γυάλινη επιφάνεια στο σπίτι συγγενικού της προσώπου. Η απώλειά της έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, αφήνοντας πίσω απέραντη θλίψη σε γονείς, συμμαθητές και παιδαγωγούς.

Η κοινότητα του 23ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, όπου η Αγγελίνα φοιτούσε, βιώνει το σοκ της απώλειας με τρόπο σιωπηλό αλλά βαθιά εκφραστικό. Οι μαθητές της τάξης της, σε μια αυθόρμητη και συγκινητική κίνηση, σχημάτισαν το όνομά της με τις σχολικές τους τσάντες στον προαύλιο χώρο, αποτίοντας έναν συμβολικό φόρο τιμής στο κορίτσι που έφυγε τόσο ξαφνικά.

Χειροποίητες ζωγραφιές, μηνύματα αγάπης και αποχαιρετισμοί κοσμούν πλέον τα παράθυρα των αιθουσών, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασε δημόσια την οδύνη της σχολικής οικογένειας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Αγγελίνα θα μείνει για πάντα ζωντανή στις καρδιές μας».

Η εξόδιος ακολουθία της Αγγελίνας θα τελεστεί την Παρασκευή, με την οικογένεια να ζητά κάτι πολύ συγκεκριμένο:
Όχι μαύρα ρούχα – αλλά χρώματα.
Μια κίνηση που σκοπό έχει να αντικαταστήσει τη σιωπηλή θλίψη με τη δύναμη της ανάμνησης και της ελπίδας, δίνοντας έμφαση στη ζωή και στο φως που σκόρπισε όσο έζησε.

Παράλληλα, έχει ανοιχτεί δυνατότητα προσφοράς δωρεάς υπέρ του σχολείου, στην αγαπημένη της μνήμη. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι το επιθυμούν μπορούν να τιμήσουν τη ζωή της, συνεισφέροντας σε δράσεις που θα φέρουν το όνομά της στο μέλλον.

Σε ανακοίνωσή του, το 23ο Δημοτικό Σχολείο απευθύνει σαφή έκκληση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ να τηρήσουν διακριτική στάση, ζητώντας να αποφύγουν οποιαδήποτε παρουσία ή καταγραφή στη διάρκεια της κηδείας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:
«Η στιγμή αυτή δεν χωρά κάμερες. Είναι ιερή και ανήκει αποκλειστικά στην οικογένεια και στους ανθρώπους που πενθούν».

Το σχολείο υπενθυμίζει πως τέτοιες ώρες απαιτούν σεβασμό, διακριτικότητα και ανθρώπινη ευαισθησία, καλώντας σε αποχή από κάθε δημοσιογραφική δραστηριότητα, στηρίζοντας την επιθυμία των γονέων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΦΚΑ
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
24ωρη κινητοποίηση προκηρύσσουν οι εργαζόμενοι μετά την ένοπλη επίθεση – Ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυση των υπηρεσιών
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
alkool.jpg
Από την εκδρομή… στο νοσοκομείο: Μαθητές σε κατάσταση μέθης μετά από πτήση – Συλλήψεις στο Ηράκλειο
18χρονος φέρεται να προμήθευσε αλκοόλ εν αγνοία των συνοδών – Στο Αυτόφωρο μαθητής και καθηγητής
Από την εκδρομή… στο νοσοκομείο: Μαθητές σε κατάσταση μέθης μετά από πτήση – Συλλήψεις στο Ηράκλειο
pisina pnigike
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
Το παιδί υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – Διασωληνώθηκε και χειρουργείται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
patron.gif
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών
«Η δύναμη της συμμετοχής: Το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πρώτη γραμμή για μια καθαρή Πλαζ»
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών