καλλιθεα
Έκκληση προς τα μέσα ενημέρωσης

Η Καλλιθέα παραμένει βυθισμένη σε βαθύ πένθος μετά την τραγική απώλεια ενός επτάχρονου κοριτσιού, της μικρής Αγγελίνας, που έφυγε πρόωρα και άδικα ύστερα από θανάσιμο τραυματισμό σε γυάλινη επιφάνεια στο σπίτι συγγενικού της προσώπου. Η απώλειά της έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, αφήνοντας πίσω απέραντη θλίψη σε γονείς, συμμαθητές και παιδαγωγούς.

Η κοινότητα του 23ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, όπου η Αγγελίνα φοιτούσε, βιώνει το σοκ της απώλειας με τρόπο σιωπηλό αλλά βαθιά εκφραστικό. Οι μαθητές της τάξης της, σε μια αυθόρμητη και συγκινητική κίνηση, σχημάτισαν το όνομά της με τις σχολικές τους τσάντες στον προαύλιο χώρο, αποτίοντας έναν συμβολικό φόρο τιμής στο κορίτσι που έφυγε τόσο ξαφνικά.

Χειροποίητες ζωγραφιές, μηνύματα αγάπης και αποχαιρετισμοί κοσμούν πλέον τα παράθυρα των αιθουσών, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασε δημόσια την οδύνη της σχολικής οικογένειας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Αγγελίνα θα μείνει για πάντα ζωντανή στις καρδιές μας».

Η εξόδιος ακολουθία της Αγγελίνας θα τελεστεί την Παρασκευή, με την οικογένεια να ζητά κάτι πολύ συγκεκριμένο:
Όχι μαύρα ρούχα – αλλά χρώματα.
Μια κίνηση που σκοπό έχει να αντικαταστήσει τη σιωπηλή θλίψη με τη δύναμη της ανάμνησης και της ελπίδας, δίνοντας έμφαση στη ζωή και στο φως που σκόρπισε όσο έζησε.

Παράλληλα, έχει ανοιχτεί δυνατότητα προσφοράς δωρεάς υπέρ του σχολείου, στην αγαπημένη της μνήμη. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι το επιθυμούν μπορούν να τιμήσουν τη ζωή της, συνεισφέροντας σε δράσεις που θα φέρουν το όνομά της στο μέλλον.

Σε ανακοίνωσή του, το 23ο Δημοτικό Σχολείο απευθύνει σαφή έκκληση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ να τηρήσουν διακριτική στάση, ζητώντας να αποφύγουν οποιαδήποτε παρουσία ή καταγραφή στη διάρκεια της κηδείας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:
«Η στιγμή αυτή δεν χωρά κάμερες. Είναι ιερή και ανήκει αποκλειστικά στην οικογένεια και στους ανθρώπους που πενθούν».

Το σχολείο υπενθυμίζει πως τέτοιες ώρες απαιτούν σεβασμό, διακριτικότητα και ανθρώπινη ευαισθησία, καλώντας σε αποχή από κάθε δημοσιογραφική δραστηριότητα, στηρίζοντας την επιθυμία των γονέων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dake.jpg
ΔΑΚΕ Α’ Αθήνας: «Σταθερά δίπλα στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς»
Απολογισμός δράσεων, συνδικαλιστικές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις για ένα σχολείο με δικαιώματα, αξιοπρέπεια και προοπτική
ΔΑΚΕ Α’ Αθήνας: «Σταθερά δίπλα στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς»
Πλημμύρα σε σχολείο
Κακοκαιρία: «Όταν βρέχει στάζουν τα ταβάνια και πλημμυρίζουν τα υπόγεια στα σχολεία» (Φωτογραφίες)
«Ελλάδα 2.0: Όταν βρέχει, τα σχολεία πλημμυρίζουν» – Η εκπαιδευτική πραγματικότητα πίσω από τον κόκκινο συναγερμό
Κακοκαιρία: «Όταν βρέχει στάζουν τα ταβάνια και πλημμυρίζουν τα υπόγεια στα σχολεία» (Φωτογραφίες)
xorta
«Πάμε για χόρτα;»: Πιλοτικά στα σχολεία η δράση της Περιφέρειας Κρήτης
Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κρήτης εισάγεται πιλοτικά η δράση της Περιφέρειας που έχει στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τη χλωρίδα της περιοχής
«Πάμε για χόρτα;»: Πιλοτικά στα σχολεία η δράση της Περιφέρειας Κρήτης
ζαχαράκη
Τελετή Βραβείων Αριστείας: Το ΙΚΥ βραβεύει φοιτητές/-τριες που ξεχώρισαν στις πανελλαδικές εξετάσεις
Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγείται χρηματικό βραβείο ύψους 1.000 ευρώ στους πρωτεύσαντες/σες εισαχθέντες/είσες
Τελετή Βραβείων Αριστείας: Το ΙΚΥ βραβεύει φοιτητές/-τριες που ξεχώρισαν στις πανελλαδικές εξετάσεις