ekav
Τραγωδία στην Καλλιθέα: 7χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση σε τζαμαρία – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Ανείπωτη θλίψη προκαλεί η τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Μαΐου στην Καλλιθέα, όταν ένα επτάχρονο κορίτσι τραυματίστηκε θανάσιμα σε οικία συγγενικού προσώπου. Το παιδί, που επισκεπτόταν το σπίτι της νονάς του, όπου βρισκόταν και η θεία του, υπέστη σοβαρό τραυματισμό περνώντας — κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες — μέσα από τζαμαρία μπαλκονόπορτας.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που η ανήλικη φέρεται να επιχείρησε να πετάξει ένα χαρτί στα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την τζαμαρία, η οποία θρυμματίστηκε. Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά από τα θραύσματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία αστυνομίας. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του.

Ο παππούς της μικρής, εμφανώς συντετριμμένος, μίλησε την Τετάρτη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», περιγράφοντας τις συνθήκες της τραγωδίας. Όπως είπε, η εγγονή του είχε επιστρέψει από το σχολείο και βρισκόταν με τη θεία της στο σπίτι, όταν συνέβη το μοιραίο. «Ένα απλό χαρτάκι πήγε να πετάξει. Δεν έτρεχε, δεν έπαιζε. Ήταν κοντά στην πόρτα, μέσα σε τρία μέτρα… Κι όμως, η τζαμαρία έγινε κομμάτια», ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν τον ήχο του σπασμένου τζαμιού και τις κραυγές πανικού που ακολούθησαν. Ένας από αυτούς περιέγραψε την ανατριχιαστική στιγμή που το παιδί, σοκαρισμένο και τραυματισμένο, πρόλαβε να ψελλίσει: «Συγγνώμη, δεν το ήθελα».

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 37χρονης θείας της ανήλικης, εις βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος ερευνώνται από τις αρχές, ενώ η οικογένεια του κοριτσιού παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολλαπλό βιβλίο
Πολλαπλό βιβλίο: Γιατί δόθηκε παράταση στις πιο κρίσιμες τάξεις του Λυκείου
Γιατί δόθηκε παράταση στο πολλαπλό βιβλίο για τη Β' και Γ' Λυκείου - Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου
Πολλαπλό βιβλίο: Γιατί δόθηκε παράταση στις πιο κρίσιμες τάξεις του Λυκείου
δημόσιοι υπάλληλοι
Συντάξεις: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται αμέσως μόλις κάνουν αίτηση
Συνταξιούχοι Δημοσίου 2026: Το «παράθυρο» για παραμονή στην υπηρεσία και η παγίδα για όσους διορίστηκαν μετά το 2011
Συντάξεις: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται αμέσως μόλις κάνουν αίτηση