τιραμισού
Tiramisu Brownies: Ο απόλυτος σοκολατο-πειρασμός από τον Χρήστο Βέργαδο

Μια συνταγή που συνδυάζει δύο all-time-classic αγαπημένα γλυκά – το τιραμισού και το brownie – έρχεται να απογειώσει τις αισθήσεις.

Ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος, στη θέση του Δημήτρη Σκαρμούτσου στην εκπομπή «Buongiorno» του MEGA, παρουσίασε μια συνταγή σκέτη αμαρτία: Tiramisu Brownies. Εντυπωσιακή, σοκολατένια και απολαυστικά αφράτη, αυτή η συνταγή ενώνει τον ιταλικό καφέ με τη γαλλική finesse της σοκολάτας και την κρεμώδη υφή του μασκαρπόνε.

Υλικά

Για το brownie:

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 70 γρ καστανή ζάχαρη

  • 150 γρ βούτυρο

  • 150 ml γάλα

  • 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

  • 220 γρ κουβερτούρα

  • 210 γρ αλεύρι

  • 80 γρ κακάο

Για την κρέμα:

  • 250 γρ τυρί μασκαρπόνε

  • 150 γρ κρέμα γάλακτος

  • 80 γρ ζάχαρη άχνη

  • 1 κάψουλα βανίλιας

Για το σιρόπι:

  • 300 ml νερό

  • 80 γρ ζάχαρη

  • 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

Επιπλέον:
10–12 μπισκότα σαβουαγιάρ
Κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε το μείγμα του brownie:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το γάλα. Προσθέτουμε τις ζάχαρες, τον καφέ και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και, αφού λιώσει, ενσωματώνουμε το αλεύρι. Το μείγμα είναι έτοιμο.

2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και, μόλις λιώσει, προσθέτουμε τον καφέ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Εκεί βουτάμε ελαφρά τα σαβουαγιάρ.

3. Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια. Μόλις σφίξει, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία, αέρινη υφή. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι τη χρήση.

4. Συναρμολόγηση:
Σε ταψί απλώνουμε το μισό μείγμα brownie. Τοποθετούμε τα βουτηγμένα σαβουαγιάρ από πάνω και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

5. Τελική πινελιά:
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το brownie και πασπαλίζουμε με κακάο και λίγο στιγμιαίο καφέ για extra ένταση. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας και του καφέ, αλλά και για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν με κάτι διαφορετικό. Τα Tiramisu Brownies είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ ζουμερής σοκολατένιας βάσης και δροσερής, αρωματικής κρέμας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΑΞΗ
Υπουργείο Παιδείας: Ανώτατο όριο μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες ανά τμήμα
Η Υπουργός Παιδείας απαντά σε αναφορά για τη μείωση μαθητών ανά τμήμα, ξεκαθαρίζοντας τα όρια για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και μαθητές με ειδικές ανάγκες
Υπουργείο Παιδείας: Ανώτατο όριο μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες ανά τμήμα
Νέα μέτρα - ταξίδια
Νέα εποχή για τα ταξίδια στην Ευρώπη: Αυστηρότεροι έλεγχοι, αυξημένα κόστη και νέοι κανόνες
Ψηφιακά σύνορα, τουριστικοί φόροι και περιορισμοί στον μαζικό τουρισμό αλλάζουν τον ταξιδιωτικό χάρτη της Ευρώπης
Νέα εποχή για τα ταξίδια στην Ευρώπη: Αυστηρότεροι έλεγχοι, αυξημένα κόστη και νέοι κανόνες
Τζέκου Δροσής
Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη δασκάλα Δροσή Τζέκου, μόλις σε ηλικία 41 ετών!
Η πρόωρη απώλειά της συγκλονίζει. Η μνήμη της θα παραμείνει ζωντανή μέσα από το έργο της, τα παιδιά που στήριξε και τις αξίες που υπηρέτησε με...
Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη δασκάλα Δροσή Τζέκου, μόλις σε ηλικία 41 ετών!
mavri_tripa
Τι είναι οι ισχυροί κοσμικοί άνεμοι γύρω από τις μαύρες τρύπες – Πώς τους εξηγεί το Αστεροσκοπείο
Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες δεν καταπίνουν μόνο ύλη, αλλά εκτοξεύουν ισχυρούς ανέμους που επηρεάζουν το φως και τη δομή...
Τι είναι οι ισχυροί κοσμικοί άνεμοι γύρω από τις μαύρες τρύπες – Πώς τους εξηγεί το Αστεροσκοπείο