Το καρπούζι, που κατάγεται από τη Νότια Αφρική, είναι το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού. Όμως, σε όλους μας έχει τύχει να αγοράσουμε καρπούζι που δεν ήταν καθόλου γευστικό.
Μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση! Με μερικά απλά και πρακτικά κόλπα θα μάθετε πώς να επιλέγετε κάθε φορά το πιο ζουμερό και νόστιμο καρπούζι στο μανάβικο.
Τι να προσέξετε:
Σφιχτό και ομαλό: Το καλό καρπούζι πρέπει να είναι σφιχτό, χωρίς βαθουλώματα, κοψίματα ή μαύρα σημάδια. Ιδανικά, να έχει συμμετρικό σχήμα. Όσο πιο ώριμο είναι, τόσο πιο σκούρα πράσινη θα είναι η φλούδα του.
Βάρος: Το καρπούζι, όποιο κι αν είναι το μέγεθός του, πρέπει να είναι βαρύ για να ξέρετε ότι είναι ζουμερό. Όσο πιο ώριμο, τόσο περισσότερο νερό περιέχει και άρα πιο βαρύ.
Γύρισε το ανάποδα: Κοίταξε την κάτω πλευρά του καρπουζιού, εκεί που ακουμπάει στο χώμα. Αν το χρώμα είναι κιτρινωπό, είναι ώριμο. Αν είναι λευκό ή πράσινο, σημαίνει πως το κόπηκε πριν ωριμάσει και καλό είναι να το αποφύγετε.
Πράσινο κοτσάνι: Το κοτσάνι δείχνει πόσο φρέσκο είναι το καρπούζι. Αν είναι πράσινο, τότε το καρπούζι μόλις κόπηκε. Αν είναι ξερό, μάλλον είναι αποθηκευμένο για πολλές μέρες.
Χτύπημα με την παλάμη: Δοκιμάστε να χτυπήσετε ελαφρά το καρπούζι. Αν ακούσετε έναν καθαρό, βαθύ ήχο σαν μικρή ηχώ, τότε είναι φρέσκο και ώριμο. Η εξάσκηση βοηθά να καταλάβετε ποιος ήχος δείχνει το καλύτερο καρπούζι.
Με αυτά τα απλά βήματα, το επόμενο καρπούζι που θα διαλέξετε θα είναι σίγουρα ζουμερό και νόστιμο!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ