Μαρίνα Σάττι
Ένταση στη Eurovision 2025: Η Μαρίνα Σάττι σε αντιπαράθεση με Ισραηλινό δημοσιογράφο - «Φαινόταν συναισθηματικά φορτισμένη, μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης και κλαίγοντας»

Ένα έντονο περιστατικό με πρωταγωνίστρια τη Μαρίνα Σάττι και τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Γιανίβ Ντορνμπούς (Walla) εκτυλίχθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας, λίγες ώρες πριν από τον πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2025.

Η αρχή έγινε κατά τη διάρκεια της πτήσης προς την Ελβετία, όταν οι δύο βρέθηκαν τυχαία καθισμένοι δίπλα στο ίδιο αεροπλάνο. Σύμφωνα με τον Ντορνμπούς, η Σάττι φαινόταν συναισθηματικά φορτισμένη, μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης και κλαίγοντας, χωρίς να δώσει σημασία στους γύρω της.

Ο δημοσιογράφος παρατήρησε επανειλημμένα τις λέξεις «Eurovision» και «δράμα», γεγονός που τον έκανε να υποθέσει ότι η ένταση της τραγουδίστριας σχετιζόταν με τη διοργάνωση ή με πρόσφατα γεγονότα στον Τύπο.  Η κατάσταση αυτή προκλήθηκε προφανώς από το περιστατικό στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου η Μαρίνα Σάττι αρνήθηκε να μιλήσει στους εκπροσώπους των media.

Το story στο Instagram που προκάλεσε την έκρηξη

Αργότερα, ο Ντορνμπούς δημοσίευσε στο Instagram ένα ειρωνικό story από την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στο Euroclub της Βασιλείας. Το βίντεο παρέπεμπε σαρκαστικά στο περιστατικό με το χασμουρητό της τραγουδίστριας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Eden Golan το 2024, ενισχύοντας τις εντυπώσεις περί περιφρόνησης προς την Ισραηλινή αποστολή.

Το story συνοδευόταν από φωτογραφία της Σάττι με... ωτοασπίδες, υπονοώντας ότι η ίδια «αγνοεί» ή «απορρίπτει» οτιδήποτε δεν εγκρίνει.

Μαρίνα Σάττι

Η αιχμηρή απάντηση της Σάττι

Η απάντηση της Μαρίνας Σάττι ήταν άμεση και ιδιαίτερα αιχμηρή. Μέσω προσωπικού μηνύματος, απάντησε: «Ωτοασπίδες; Για να μην ακούς τις βόμβες που πέφτουν, bitch».

Η έκφραση αυτή προκάλεσε αίσθηση στα social media, με πολλούς να την ερμηνεύουν ως πολιτική τοποθέτηση ή και επίθεση προς το Ισραήλ, εν μέσω ενός ιδιαίτερα τεταμένου διεθνούς κλίματος.

Ο Ντορνμπούς απάντησε ήπια, λέγοντας πως σεβάστηκε την ιδιωτικότητα της καλλιτέχνιδας κατά την πτήση και ότι στόχος του ήταν να εκφράσει άποψη, όχι να την προσβάλει.

Η Σάττι άλλαξε ελαφρώς στάση, ζητώντας συγγνώμη μόνο για τη χρήση της λέξης «bitch», διατηρώντας όμως την ουσία της απάντησής της. Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω το περιστατικό με την Eden Golan ή τα όσα γράφτηκαν στα ελληνικά media για τη στάση της.

Το βράδυ της Δευτέρας, η εκπρόσωπος της Ελλάδας εμφανίστηκε στο κέντρο Τύπου της Eurovision, όπου παραχώρησε μία και μόνο συνέντευξη σε διεθνές μέσο και αποχώρησε χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις άλλων δημοσιογράφων – συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων.

Μάλιστα, όταν εκπρόσωποι των media προσπάθησαν να την προσεγγίσουν για φωτογραφίες ή βίντεο, άνθρωπος από τη δισκογραφική της εταιρεία τούς ζήτησε να απομακρυνθούν, ενισχύοντας την εικόνα της αποστασιοποίησης από τη δημοσιότητα.

Παρά τις εντάσεις, η Μαρίνα Σάττι ανεβαίνει σήμερα στη σκηνή της Eurovision στον πρώτο Ημιτελικό, ερμηνεύοντας μαζί με άλλους τρεις πρώην εκπροσώπους της διοργάνωσης το θρυλικό «Ne Partez Pas Sans Moi», με το οποίο η Σελίν Ντιόν κατέκτησε την πρώτη θέση για την Ελβετία το 1988.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάζουν τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν... και στις διακοπές!

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πετρελαιο
Κατρακυλούν οι τιμές του πετρελαίου παρά την πυραυλική επίθεση του Ιράν σε αμερικανική βάση στο Κατάρ
Οι αγορές δείχνουν ψυχραιμία και αναμένουν αποκλιμάκωση, ενώ παραμένει το ενδεχόμενο έντασης στο Στενό του Ορμούζ
Κατρακυλούν οι τιμές του πετρελαίου παρά την πυραυλική επίθεση του Ιράν σε αμερικανική βάση στο Κατάρ
trivizas.jpg
Ο Ευγένιος Τριβιζάς αναγορεύεται Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Το Πανεπιστήμιο τιμά τον διεθνούς φήμης συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας για την καθοριστική του συμβολή στην παιδαγωγική και την παγκόσμια λογοτεχνία
Ο Ευγένιος Τριβιζάς αναγορεύεται Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
peitharxisi.jpg
Δίωξη σε Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Υπαλλήλων ΜΤΠΥ: Καταγγελίες για εκφοβισμό λόγω συνδικαλιστικής δράσης
Το Δ.Σ. του ΜΤΠΥ καλεί σωματεία, ομοσπονδίες και ΑΔΕΔΥ να καταδικάσουν τη δίωξη και διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 25/06
Δίωξη σε Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Υπαλλήλων ΜΤΠΥ: Καταγγελίες για εκφοβισμό λόγω συνδικαλιστικής δράσης
Εκρήξεις στη Ντόχα
Εκρήξεις στη Ντόχα – Το Ιράν εκτόξευσε έξι πυραύλους κατά αμερικανικών βάσεων στο Κατάρ
Ανησυχία στη διεθνή κοινότητα μετά τις εκρήξεις στη Ντόχα – Επίσημες πηγές επιβεβαιώνουν την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων κατά αμερικανικών βάσεων στο...
Εκρήξεις στη Ντόχα – Το Ιράν εκτόξευσε έξι πυραύλους κατά αμερικανικών βάσεων στο Κατάρ