Συνελήφθη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για αφισοκόλληση!

Κοινωνία 0

Πότε ανοίγει η πλατφόρα για επιδότηση ρεύματος σε επιχειρήσεις

ilektriko revma
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις ρεύματος στις επιχειρήσεις - Στις 12 Μαΐου η διεκδίκηση

Στις 12 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις ρεύματος στις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Η επιδότηση, που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της ακρίβειας, έρχεται να ανακουφίσει τις επιχειρήσεις από το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.

Ο κ. Παπασταύρου τόνισε πως η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της ακρίβειας, με στοχευμένα μέτρα που συνδυάζουν και συντονίζουν δράσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση της οικονομίας.

Αναφερόμενος σε άλλες σημαντικές εξελίξεις, ο Υπουργός τόνισε τη σύνδεση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού με τον διεθνή διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων. Οι διαδικασίες για την έρευνα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2026, με στόχο την επίσημη επικύρωση των σχετικών συμφωνιών μέχρι το τέλος του 2023.

Επιπλέον, ο κ. Παπασταύρου ανακοίνωσε την επίλυση πολεοδομικών ζητημάτων με το νέο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο διασφαλίζει την οριοθέτηση των οικισμών με επιστημονικά κριτήρια. Οι αλλαγές αναμένεται να αποκαταστήσουν αδικίες δεκαετιών και να προσφέρουν ασφάλεια στους ιδιοκτήτες ακινήτων, δίνοντας ώθηση στην επιστροφή στην περιφέρεια.

Αντιπαράθεση υπήρξε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για απαξίωση των ιδιοκτησιών, κάτι που ο κ. Παπασταύρου απέρριψε κατηγορηματικά, σημειώνοντας ότι το νέο διάταγμα θα προστατέψει τις περιουσίες και θα εξαλείψει τις πολεοδομικές εκκρεμότητες.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ατελείωτες ουρές στα αστυνομικά τμήματα: Λήγει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η προθεσμία για τις παλαιές ταυτότητες

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία