polonia
Σύμφωνα με νέα έρευνα της πλατφόρμας Wethrift, η Πολωνία κατατάσσεται ως ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για σόλο ταξίδια γυναικών.

Οικονομική και ασφαλής

Με μέσο ημερήσιο κόστος φαγητού μόλις 7,37 ευρώ, η Πολωνία προσφέρει μια ιδιαίτερα προσιτή ταξιδιωτική εμπειρία. Επιπλέον, ξεχωρίζει για την ασφάλεια στους δημόσιους χώρους, ακόμα και τη νύχτα, κάνοντάς την ιδανική για γυναίκες που θέλουν να εξερευνήσουν ελεύθερα, χωρίς άγχος.

Η Wethrift ανέλυσε τις 30 χώρες που σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις στον Δείκτη Ειρήνης και Ασφάλειας για Γυναίκες, συνυπολογίζοντας έξοδα διαμονής, μετακίνησης, αριθμό διαθέσιμων οργανωμένων εκδρομών και αίσθημα ασφάλειας όταν μια γυναίκα κινείται μόνη της.

Η Πολωνία προσφέρει 65 οργανωμένες δραστηριότητες για solo ταξιδιώτισσες, ενώ οι μεγάλες πόλεις της –όπως η Βαρσοβία και η Κρακοβία– εντυπωσιάζουν με την κουλτούρα, την αρχιτεκτονική, την τέχνη και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή.

Για κάθε είδους ταξιδιώτισσα

Είτε λατρεύετε τις φυσικές αποδράσεις είτε προτιμάτε αστική εξερεύνηση, η Πολωνία έχει κάτι για όλους. Από τα μαγευτικά Όρη Τάτρα μέχρι τις παραλίες του Σόποτ, με τη μεγαλύτερη ξύλινη προβλήτα στην Ευρώπη, η χώρα προσφέρει το τέλειο μείγμα χαλάρωσης και περιπέτειας.

Οι top 10 προορισμοί για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες

Μαζί με την Πολωνία, στην κορυφαία δεκάδα περιλαμβάνονται και άλλες χώρες που προσφέρουν ασφάλεια και οικονομία:

  1. Πολωνία

  2. Λιθουανία

  3. Σλοβακία

  4. Νότια Κορέα

  5. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  6. Τσεχία

  7. Κροατία

  8. Ισπανία

  9. Λετονία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πύραυλοι του Ιράν τη νύχτα στον ουρανό
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Η έρευνα της Opinion Poll δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών φοβάται τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ η ακρίβεια παραμένει το...
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Μαξίμου
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία
Η κυβέρνηση σε επιφυλακή για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης – φόβοι για άνοδο καυσίμων, πληθωρισμό και νέα μέτρα στήριξης
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία