Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δίκη για Επαναφορά 13ου και 14ου Μισθού: Δικαστικοί Λειτουργοί Ανοίγουν το Δρόμο για Όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους

Αύριο ξεκινά η πρώτη μάχη για το κρίσιμο ζήτημα της επαναφοράς των 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο που κόπηκαν με μνημονιακούς όρους. Η δίκη θα διεξαχθεί ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Μισθοδικείο), όπου έχουν κατατεθεί προσφυγές από δικαστικούς λειτουργούς, σύμφωνα με πληροφορίες από Τα Νέα.

Η απόφαση της δίκης αναμένεται να λειτουργήσει ως "γέφυρα" για την ικανοποίηση των αιτημάτων σχετικά με τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το θερινό επίδομα για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά, η διεκδίκηση των δικαστικών λειτουργών δεν αφορά μόνο την επαναφορά των δώρων για τους ίδιους, αλλά επεκτείνεται και σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Όπως έχει επισημανθεί από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η διεκδίκηση αυτή δεν περιλαμβάνει προνομιακή μεταχείριση για τους δικαστές, ειδικά σε μια περίοδο που η ακρίβεια αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η αυριανή δίκη δεν είναι η μόνη που θα κρίνει το μέλλον των δώρων. Στη συνέχεια, η «σκυτάλη» περνά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου στις 6 Ιουνίου 2025 θα συζητηθούν οι προσφυγές των δημοσίων υπαλλήλων. Η απόφαση για την πρότυπη δίκη θα ληφθεί από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μιχάλη Πικραμένο.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυλωνιτου
Ελένη Αυλωνίτου: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Νέο ξεκίνημα» στην Κεντροαριστερά
Η πρώην βουλευτής αποχαιρετά το κόμμα μετά από τρεις δεκαετίες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας πολιτικής διαδρομής
Ελένη Αυλωνίτου: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Νέο ξεκίνημα» στην Κεντροαριστερά
Ηλιούπολη
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Έκκληση για στήριξη της ψυχικής υγείας των μαθητών
Πανεπιστημιακοί προειδοποιούν για τη διαρκή πίεση των Πανελλαδικών και ζητούν εκπαιδευτικές αλλαγές με επίκεντρο τον άνθρωπο
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Έκκληση για στήριξη της ψυχικής υγείας των μαθητών