portosalte
Προσπαθεί να στρέψει την κοινή γνώμη σε έναν αποπροσανατολισμένο διάλογο γύρω από το αν πρέπει να πιστεύουμε στην κατηγορία του δόλου ή όχι, αντί να εστιάσουμε στην ανάγκη για απονομή δικαιοσύνης για τα θύματα της τραγωδίας

Ο Άρης Πορτοσάλτε, κατάφερε να «καταπλήξει» για ακόμη μία φορά το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του σχετικά με τo έγκλημα στα Τέμπη. Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, σε μια ακόμη προσπάθεια να ερμηνεύσει το ανεξήγητο με έναν άκρως ανατριχιαστικό τρόπο, έθεσε το ερώτημα αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία δολοφονίας για τη φονική σύγκρουση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ποια δολοφονία; Δηλαδή, ξεκίνησε ένας σταθμάρχης και ένας μηχανοδηγός με σκοπό να δολοφονήσουν 57 ανθρώπους;»

Μάλλον ο Πορτοσάλτε αγνοεί ή απλώς αδιαφορεί για τα αδιαμφισβήτητα λάθη και τις εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία, στρέφοντας την συζήτηση σε έναν αμφιλεγόμενο και αποπροσανατολιστικό διάλογο περί νομιμότητας και σκοπιμοτήτων.

Κάνοντας αναφορά στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, επισήμανε τη διαφορά στη νομική μεταχείριση των κατηγορουμένων: «Η δίκη για το Μάτι αφορούσε πλημμελήματα και οι ποινές ήταν ανάλογες. Ο νόμος όμως έχει αλλάξει, και τώρα όλοι οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν με κακουργηματικές κατηγορίες».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως η απόφαση του δικαστηρίου θα βασιστεί σε πραγματικά δεδομένα: «Το δικαστήριο δεν ξεκινάει με το “σου λέει, μου λέει, του λέει”. Θα δικάσει βάσει στοιχείων».

Αναφερόμενος στη δημόσια συζήτηση γύρω από την υπόθεση, προειδοποίησε ότι η αντίληψη περί συγκάλυψης μπορεί να διαμορφωθεί εσφαλμένα: «Αν όλοι προεξοφλήσουμε πως εκεί δεν στοιχειοθετείται η έννοια της δολοφονίας – ότι δηλαδή κάποιος έδρασε με δόλο για να σκοτώσει 57 παιδιά – τότε όποια απόφαση κι αν βγει, θα καταλήγουμε να λέμε “ορίστε, τους συγκάλυψαν”».

Κλείνοντας, επεσήμανε πως όταν ξεκινήσει η δίκη, η δημόσια προσοχή θα εστιάσει κυρίως στους τίτλους των ειδήσεων, παρά στις λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτάκης
Μητσοτάκης για επέτειο Πολυτεχνείου: «Κρατάμε ζωντανό το σκίρτημα ελευθερίας που έδωσε παλμό στον Κοινοβουλευτισμό»
Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Μητσοτάκης για επέτειο Πολυτεχνείου: «Κρατάμε ζωντανό το σκίρτημα ελευθερίας που έδωσε παλμό στον Κοινοβουλευτισμό»
Υπουργείο Παιδείας
ΣΑΕΚ: Ανατροπή στις αναθέσεις μαθημάτων - Τι αλλάζει για τους εκπαιδευτές (ΦΕΚ)
Νέο καθεστώς στις ΣΑΕΚ (τ. ΙΕΚ): Ποια δικαιώματα αποκτούν οι εκπαιδευτές, τι περιορισμοί τίθενται και πώς διαμορφώνεται πλέον το Μητρώο
ΣΑΕΚ: Ανατροπή στις αναθέσεις μαθημάτων - Τι αλλάζει για τους εκπαιδευτές (ΦΕΚ)
Εκπαίδευση
Κρίσιμη συνεδρίαση ΚΥΣΔΙΠ: Άδειες και μετατάξεις στο επίκεντρο για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες
Σημαντικές αποφάσεις για χιλιάδες υπαλλήλους: Το ΚΥΣΔΙΠ συνεδριάζει στις 19 Νοεμβρίου
Κρίσιμη συνεδρίαση ΚΥΣΔΙΠ: Άδειες και μετατάξεις στο επίκεντρο για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες