σούπερ μάρκετ
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, τονίζοντας την αντίφαση μεταξύ της ανακοίνωσης για απεργία και της πίεσης να παραμείνουν στη δουλειά τους

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) καταγγέλλει την πρακτική ορισμένων σούπερ μάρκετ που αποφάσισαν να κλείσουν αύριο, 28 Φεβρουαρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. λόγω της απεργίας και των συλλαλητηρίων για τα Τέμπη, ενώ ταυτόχρονα καλούν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται με κλειστές πόρτες.

Η ΟΙΥΕ τονίζει πως αυτή η πρακτική θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ 

«Αφού περίσσεψαν τα "δάκρυα" των μεγάλων αλυσίδων σουπερ μάρκετ και πολυκαταστημάτων για τα Τέμπη, αφού δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία αξιοποιώντας όλα τα μέσα, από την τρομοκρατία, τις απειλές για απολύσεις, ζητώντας υπεύθυνες δηλώσεις και χρησιμοποιώντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, τώρα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Ανακοίνωσαν το κλείσιμο των καταστημάτων τους συγκεκριμένες ώρες, τα σουπερ μάρκετ από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ., με σύσταση προς τους εργαζόμενους ότι θα κλείσουν πόρτες, θα κατεβούν ρολά και θα συνεχίσουν να δουλεύουν, με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται για την ζωή και την ασφάλεια τους.

Να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο γιατί θα μας βρουν απέναντι τους! Να μην διανοηθούν για ακόμη μια φορά να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των συναδέλφων.

Ήδη η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τα σωματεία μέλη της κάνουν παρεμβάσεις προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή κανενός συναδέλφου.

Με παρέμβαση της προέδρου της Ομοσπονδίας στον διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας καταγγείλαμε τη συγκεκριμένη πρακτική και ζητήσαμε να επιληφθεί του θέματος διενεργώντας και τους απαραίτητους ελέγχους.

Οτιδήποτε και να κάνουν, όποιες μεθοδεύσεις και να ακολουθήσουν οι μεγαλοεργοδότες, δεν πρόκειται να αποτρέψουν τη μαζική συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν. Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Κανένας να μη επιτρέψει στην εργοδοσία να παίξει με τη ζωή και την ασφάλεια του. Είμαστε σε επαφή με τα σωματεία μας και καταγγέλλουμε οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία μας βάζει σε κίνδυνο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

money-xrimata-epidoma-opeka.jpg
Έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους: Σχέδια για «εκλογικά pass» ύψους 1 δισ. ευρώ
Σενάρια για νέο πακέτο οικονομικών ενισχύσεων εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και επαγγελματιών εν μέσω...
Έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους: Σχέδια για «εκλογικά pass» ύψους 1 δισ. ευρώ
τραμπ
Τραμπ προς Ιράν: «Θάνατος, φωτιά και οργή» αν κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ
Η ιστορία δείχνει ότι ακόμη και μικρά επεισόδια στην περιοχή μπορούν να μετατραπούν γρήγορα σε παγκόσμια ενεργειακή κρίση.
Τραμπ προς Ιράν: «Θάνατος, φωτιά και οργή» αν κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ
ΔΑΣΚΑΛΑ
Λάρισα: Παράσταση διαμαρτυρίας για τις πειθαρχικές διώξεις δυο εκπαιδευτικών – Κάλεσμα την Πέμπτη 12 Μαρτίου
Λάρισα: Παράσταση διαμαρτυρίας για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών – Κάλεσμα την Πέμπτη 12 Μαρτίου
Λάρισα: Παράσταση διαμαρτυρίας για τις πειθαρχικές διώξεις δυο εκπαιδευτικών – Κάλεσμα την Πέμπτη 12 Μαρτίου