xioni kryo
«Βόμβα» Κλέαρχου Μαρουσάκη - «Έρχονται χιόνια μέχρι το κύμα»

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας φέρνει η «Coral», με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί για ισχυρές χιονοπτώσεις και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει ακόμη και τα νησιά του Αιγαίου, με το χιόνι να φτάνει «μέχρι το κύμα» σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία, αν και ξεκίνησε σε φυσιολογικά επίπεδα το πρωί της Τρίτης, αναμένεται να υποχωρήσει έως και 14 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ώρες. Η κακοκαιρία θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις: το πρώτο κύμα, που ξεκινά από τη Βόρεια Ελλάδα, θα επεκταθεί σταδιακά νοτιότερα, πλήττοντας περιοχές όπως η ανατολική Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Αττικοβοιωτία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Το δεύτερο κύμα αναμένεται την Παρασκευή και το Σάββατο, με νέο γύρο έντονων καιρικών φαινομένων.

Χιονοπτώσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης αναμένονται χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπως στην Κηφισιά και τον Άγιο Στέφανο. Αν και θα υπάρξουν χιονοστρώσεις, το φαινόμενο δεν προβλέπεται ιδιαίτερα έντονο. Η θερμοκρασία, από τους 10 βαθμούς σήμερα το πρωί, θα πέσει στους 3 βαθμούς τα ξημερώματα της Τσικνοπέμπτης, διαμορφώνοντας ψυχρές συνθήκες για την ημέρα.

Στη Θεσσαλονίκη, το ψύχος θα γίνει αισθητό ήδη από σήμερα, με πιθανές χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Η κακοκαιρία αναμένεται να διατηρήσει τον υδράργυρο σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, καθιστώντας απαραίτητη την προσοχή των πολιτών στις μετακινήσεις τους.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βροχές καταιγίδες ομπρέλα καιρός
Βροχερό σκηνικό όλη την εβδομάδα – Σε επιφυλακή η Αττική για καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους
Αστάθεια, τοπικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ενισχυμένα μποφόρ στα πελάγη «δείχνει» η πρόγνωση Καλλιάνου
Βροχερό σκηνικό όλη την εβδομάδα – Σε επιφυλακή η Αττική για καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους
ΔΥΠΑ
Στους δρόμους οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ για την απλήρωτη μαθητεία
Χωρίς αμοιβή από τον Νοέμβριο και με αποδοχές κάτω από τον κατώτατο μισθό – «Η ακρίβεια μάς έχει γονατίσει» καταγγέλλουν
Στους δρόμους οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ για την απλήρωτη μαθητεία