Thumbnail
Στην ανάκληση ζυμαρικών πασίγνωστου σουπερμαρκετ προχώρησε ο ΕΦΕΤ - Ποια είναι

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. έλαβε ειδοποίηση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με την κυκλοφορία στην ελληνική αγορά φρέσκων ζυμαρικών ιταλικής προέλευσης, τα οποία ενδέχεται να περιέχουν ίχνη αραχίδων λόγω διασταυρούμενης επιμόλυνσης της πρώτης ύλης, χωρίς όμως να αναφέρεται στην επισήμανσή τους.

Πρόκειται για φρέσκα ζυμαρικά με γέμιση σπανάκι και κάσιους με εμπορική ονομασία «Bertagni Plant Cuisine».

anaklisi

 
Οι ημερομηνίες ανάλωσης, στις οποίες διαπιστώθηκε το πρόβλημα είναι: 17/2/25, 27/2/25, και 11/03/25. Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία ‘ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ’, η οποία το έχει ήδη αποσύρει από τα καταστήματά της.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), και είναι αλλεργικοί σε αραχίδες να μην το καταναλώσουν.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρωτομαγιά
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Η Πρωτομαγιά του 1944 δεν είναι απλώς άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Κατοχής
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Υπουργείο Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά
Διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν ρόλο στις Ομάδες Εργασίας για την ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του υπουργείου Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά