Τραγουδιστής
Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα με άνοια και τους συνοδούς τους, προσφέροντας μία εμπειρία μουσικής σε ένα προσβάσιμο και φιλικό περιβάλλον

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργανώνει μία ιδιαίτερη συναυλία στο πλαίσιο των επιμορφωτικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων του με τίτλο «Το ΕΚΠΑ στην Πόλη».

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα με άνοια και τους συνοδούς τους, προσφέροντας μία εμπειρία μουσικής σε ένα προσβάσιμο και φιλικό περιβάλλον.

Η συναυλία ακολουθεί την προσέγγιση των «χαλαρών συναυλιών» ("relaxed performances"), επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα κατάλληλο πλαίσιο για την απόλαυση της μουσικής, με χαρακτηριστικά όπως βραχείας διάρκειας μουσικές επιλογές, ενθάρρυνση της αλληλεπίδρασης του ακροατηρίου με τους καλλιτέχνες και παύσεις για κίνηση στον χώρο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025, στις 18:30, στη Μεγάλη Αίθουσα του ΕΚΠΑ, και το μουσικό σύνολο “Music Odyssey” του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Μαλαφή, θα ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο του Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού και του Νέου Κύματος.

Η επιστημονική επιμέλεια της εκδήλωσης υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Μουσική στην Κοινότητα» του «Εργαστηρίου Μουσικής, Γνωσιακών Επιστημών και Κοινότητας» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, με επιστημονικές υπεύθυνες την αναπληρώτρια καθηγήτρια Χριστίνα Αναγνωστοπούλου και τη Χριστιάνα Αδαμοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για απόλαυση της μουσικής τέχνης σε ένα ευχάριστο και αποδεκτικό περιβάλλον για όλους.

συνα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κκε
Καυγάς μεταξύ Καιρίδη και Κατσώτη: «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε» - «Εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση, αυτά στα γκουλάγκ»
Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση του κυβερνητικού βουλευτή ότι η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα καταστράφηκε από τα συνδικάτα
Καυγάς μεταξύ Καιρίδη και Κατσώτη: «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε» - «Εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση, αυτά στα γκουλάγκ»
Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού
Δημοσκόπηση Alco: Το 58% προσανατολίζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας – Από που θα αντλήσουν ψήφους Τσίπρας και Καρυστιανού
Τα υψηλά ποσοστά αδιαφορίας και αναποφάσιστων, καθώς και η έντονη διάθεση για ψήφο διαμαρτυρίας, δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα παραμένει ανοικτό σε...
Δημοσκόπηση Alco: Το 58% προσανατολίζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας – Από που θα αντλήσουν ψήφους Τσίπρας και Καρυστιανού
τεμπη
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
Τι αποκαλύπτει η τεχνική έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
βιολαντα
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»
Η συλλογικότητα παραδέχεται ότι μέλη της προκάλεσαν ζημιές σε λάθος επιχείρηση στο Μενίδι και δηλώνει ότι θα καλύψει πλήρως το κόστος των φθορών.
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»