Παιδιά
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον που δημοσιεύτηκε στο Pediatrics, η καθημερινή κατανάλωση μπορεί να εγγυηθεί ότι το παιδί δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα με το ύψος ή το βάρος του. 

Όλοι ξέρουν ότι το αβγό είναι πηγή υψηλής αξίας πρωτείνης και λευκώματος. Σιγά σιγά όμως η επιστήμη το αναγάγει σε ένα superfood. Eίναι μια τροφή, που μπορεί να δώσει ύψος και υγεία. Τη συνιστούν γιατροί ειδικοί στην διατροφή των παιδιών και τη σωστή ανάπτυξη. Είναι, δε, ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό και θρεπτικό πρωινό ή σνακ με καλής ποιότητας πρωτείνη.

Τι έδειξε έρευνα

Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον που δημοσιεύτηκε στο Pediatrics, η καθημερινή κατανάλωση αβγών μπορεί να εγγυηθεί ότι το παιδί δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα με το ύψος ή το βάρος του. Συχνά τα παιδιά αρνούνται να φάνε αβγό γιατί ίσως κάπως τους μυρίζει ή θεωρούν ενοχλητική την όψη του αν είναι βραστό ή πιο νερουλό. Αν δεν το θέλουν σε όποια μορφή και αν το δουν καμουφλέρετέ το μέσα σε μπιφτέκια κιμάδες κέικ και τόσα άλλα γεύματα.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις επιπτώσεις της διατροφικής παρέμβασης σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 μηνών στον Ισημερινό. Κατόπιν τυχαίας διαλογής, μια ομάδα (πειραματική) ακολούθησε για 6 μήνες μια διατροφή που περιλάμβανε ένα αυγό την ημέρα ενώ και χωρίς καθόλου αυγά για το αντίστοιχο διάστημα μια ομάδα ελέγχου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου τα παιδιά με την καθημερινή κατανάλωση αυγών κατέγραψαν 47% μικρότερο κίνδυνο καθυστερημένης ανάπτυξης, η οποία εν μέρει οφείλεται στην κακή διατροφή κατά 74% λιγότερες πιθανότητες να είναι λιποβαρή.

Η εν λόγω μελέτη εξήτασε και τις πιθανές αλλεργίες ή τις αντιδράσεις όταν τα αβγά ανακατεύονται με άλλες ουσίες. Ωστόσο τα αβγά είναι ασφαλής πηγή υψηλής διατροφικής αξίας για τα παιδιά.

Ένας περιορισμός της μελέτης είναι η χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα στην διατροφή των παιδιών της πειραματικής ομάδας, γεγονός που ενδεχομένως επηρέασε τα αποτελέσματα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syntagma
Eurostat: Η Ελλάδα δεύτερη στην ΕΕ στον κίνδυνο φτώχειας – πάνω από ένας στους τέσσερις σε επισφάλεια
Νέα ευρωπαϊκά στοιχεία καταγράφουν υψηλά ποσοστά κοινωνικού αποκλεισμού στη χώρα, με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα
Eurostat: Η Ελλάδα δεύτερη στην ΕΕ στον κίνδυνο φτώχειας – πάνω από ένας στους τέσσερις σε επισφάλεια
μαθητές σε τάξη κάθονται στα θρανία και έχουν πλάτη στην κάμερα
ΠΕΣΕΚ: «Κάθε προσπάθεια έχει αξία – Καμία ζωή δεν χωρά μέσα σε έναν βαθμό»
Μήνυμα στήριξης προς τους μαθητές εν μέσω εξετάσεων και κοινωνικής θλίψης, με έμφαση στην αξία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας παιδείας.
ΠΕΣΕΚ: «Κάθε προσπάθεια έχει αξία – Καμία ζωή δεν χωρά μέσα σε έναν βαθμό»