Έκτακτο επίδομα παιδιού: Πληρωμή έως 450 ευρώ πριν τελειώσει ο Αύγουστος – Οι δικαιούχοι

Κοινωνία 0

Πανεπιστημίο Πατρών: Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής και ομότιμος καθηγητής, Σωκράτης Σκαρτσής

Σωκράτης Σκαρτσής
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ήταν ο ιδρυτής του «Συμποσίου Ποίησης», έναν θεσμό με σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ζωής.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο ποιητής και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Σωκράτης Σκαρτσής. Το όνομά του είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Συμπόσιο Ποίησης που πραγματοποιείτο στην Πάτρα.

Άφησε πίσω του μια πλούσια πνευματική κληρονομιά, με το έργο του, να περιλαμβάνει περισσότερα από 300 βιβλία, ποιήματα, δοκίμια, μελέτες και μεταφράσεις.

Ήταν ο ιδρυτής του «Συμποσίου Ποίησης», έναν θεσμό με σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ζωής.

Συγκινητικό είναι το μήνυμα αποχαιρετισμού των εκδόεων Το Δόντι:

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Σωκράτης Σκαρτσής, ποιητής, φιλόλογος και ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δίπλα στις δεκάδες ποιητικές συλλογές, τεύχη λογοτεχνικών περιοδικών και άλλους τόμους που έγραψε, εξέδωσε ή επιμελήθηκε, το Συμπόσιο Ποίησης θα είναι πάντα το ορόσημο μιας πολύ έντονης δραστηριότητας και μιας «γεμάτης» παρουσίας στα ελληνικά γράμματα.

Με τις Εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε σε τέσσερα βιβλία: το επετειακό λεύκωμα (βιβλίο και CD) για το Συμπόσιο Ποίησης (1981-2009), τα πρακτικά του 30ού Συμποσίου Ποίησης, την προσωπική του ποιητική συλλογή «Ως το ποίημα» και τον τόμο «Μια σύγχρονη ματιά στην ποιητική μας παράδοση».

Το έργο του, οι αναμνήσεις των δικών του ανθρώπων και οι στιγμές μιας διαδρομής πολλών δεκαετιών δίπλα σε τεράστιες προσωπικότητες της ελληνικής λογοτεχνίας θα είναι πάντα εδώ.

Θα τον αποχαιρετήσουμε στο 1ο Νεκροταφείο Πατρών, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024 στις 11 το πρωί.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία