χρήματα
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά αναμένεται να κατευθυνθούν οι πόροι που θα εισπραχθούν από τον έκτακτο φόρο που επιβάλλεται στα κέρδη των διυλιστηρίων, με τη μορφή της επιταγής ακρίβειας.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αναμένεται να δοθεί η επιταγή ακρίβειας σε ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ και θα προέλθει από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων ύψους 243 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το έκτακτο επίδομα που θα εισπράξει η κυβέρνηση από τον έκτακτο φόρο που επιβλήθηκε στα διυλιστήρια αφορά περίπου 1.900.000 πολίτες με τη λίστα να περιλαμβάνει συνταξιούχους με υπόλοιπα προσωπικής διαφοράς που αποκλείονται από τις νέες αυξήσεις τον Ιανουάριο, οικογένειες με παιδιάΑΜΕΑανασφάλιστους υπερήλικες αλλά και χιλιάδες άλλους ευάλωτους.

Η επιταγή ακρίβειας, εδώ και λίγα χρόνια, έχει γίνει σχεδόν «παράδοση» με τις εκάστοτε κυβερνήσεις να δίνουν κάποια ενισχυτικά ποσά είτε τα Χριστούγεννα είτε το Πάσχα στους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη, λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Έτσι και φέτος τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν πριν από τις 20 Δεκεμβρίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

  1. Οι 767.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν επιπλέον μία δόση επιδόματος παιδιού.
  2. Οι 220.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ και οι δικαιούχοι του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.
  3. Οι 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες δικαιούχοι του αντίστοιχου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.
  4. Οι 205.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Οι 700.000 συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 100-200 ευρώ ως εξής:

 

  • Για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ.
  • Για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 700,1 έως 1100 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 150 ευρώ.
  • Για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1100,1 έως 1600 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 100 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ημεριδ
Χαλκίδα: Ημερίδα για την σύγχρονη εκπαίδευση μέσα από τη διερεύνηση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα
Καινοτομία και συνεργασία στην εκπαίδευση: Διερευνητική μάθηση και εκπαιδευτικά προγράμματα
Χαλκίδα: Ημερίδα για την σύγχρονη εκπαίδευση μέσα από τη διερεύνηση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα
paideias
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ευρωπαϊκά σχολεία: Πλήρης ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία συνεντεύξεων
Οδηγίες για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στη διαδικασία συνεντεύξεων
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ευρωπαϊκά σχολεία: Πλήρης ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία συνεντεύξεων
PANELLADIKES
Πανελλήνιες 2025: Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την εξέταση στα Αγγλικά αύριο, 17 Ιουνίου 2025
Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 17 Ιουνίου 2025 και ώρα 10.00 π.μ. θα λάβει χώρα η πανελλαδική...
Πανελλήνιες 2025: Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την εξέταση στα Αγγλικά αύριο, 17 Ιουνίου 2025