χρήματα
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά αναμένεται να κατευθυνθούν οι πόροι που θα εισπραχθούν από τον έκτακτο φόρο που επιβάλλεται στα κέρδη των διυλιστηρίων, με τη μορφή της επιταγής ακρίβειας.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αναμένεται να δοθεί η επιταγή ακρίβειας σε ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ και θα προέλθει από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων ύψους 243 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το έκτακτο επίδομα που θα εισπράξει η κυβέρνηση από τον έκτακτο φόρο που επιβλήθηκε στα διυλιστήρια αφορά περίπου 1.900.000 πολίτες με τη λίστα να περιλαμβάνει συνταξιούχους με υπόλοιπα προσωπικής διαφοράς που αποκλείονται από τις νέες αυξήσεις τον Ιανουάριο, οικογένειες με παιδιάΑΜΕΑανασφάλιστους υπερήλικες αλλά και χιλιάδες άλλους ευάλωτους.

Η επιταγή ακρίβειας, εδώ και λίγα χρόνια, έχει γίνει σχεδόν «παράδοση» με τις εκάστοτε κυβερνήσεις να δίνουν κάποια ενισχυτικά ποσά είτε τα Χριστούγεννα είτε το Πάσχα στους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη, λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Έτσι και φέτος τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν πριν από τις 20 Δεκεμβρίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

  1. Οι 767.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν επιπλέον μία δόση επιδόματος παιδιού.
  2. Οι 220.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ και οι δικαιούχοι του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.
  3. Οι 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες δικαιούχοι του αντίστοιχου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.
  4. Οι 205.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Οι 700.000 συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 100-200 ευρώ ως εξής:

 

  • Για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ.
  • Για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 700,1 έως 1100 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 150 ευρώ.
  • Για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1100,1 έως 1600 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 100 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
ΑΠΘ: Ημερίδα για την παγκόσμια ημέρα ιατρικής φυσικής με έμφαση στην καινοτομία και την υγεία
Η ιατρική φυσική στο επίκεντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
ΑΠΘ: Ημερίδα για την παγκόσμια ημέρα ιατρικής φυσικής με έμφαση στην καινοτομία και την υγεία
mousiki
Υπ. Παιδείας: Επικαιροποίηση του ρεπερτορίου έργων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Ενημέρωση σχετικά με την επικαιροποίηση του ρεπερτορίου έργων του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2026...
Υπ. Παιδείας: Επικαιροποίηση του ρεπερτορίου έργων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε 47χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του
Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την σύζυγό του και τραυμάτισε τον γιο της γιατί πίστευε ότι είχαν ερωτική σχέση
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε 47χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του
βοριζια
Βορίζια: Συνελήφθη ο γαμπρός του θύματος – Καραμπίνα και φυσίγγια εντοπίστηκαν σε σπηλιά
Τρία αδέλφια παραδόθηκαν στην αστυνομία, ολοκληρώνοντας την αιματηρή υπόθεση βεντέτας
Βορίζια: Συνελήφθη ο γαμπρός του θύματος – Καραμπίνα και φυσίγγια εντοπίστηκαν σε σπηλιά