Σύμφωνα με τον Dr. Saurabh Sethi, γαστρεντερολόγο στην Καλιφόρνια, η τεκίλα είναι το καλύτερο αλκοολούχο ποτό για τον οργανισμό, αν και ιδανικά πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ.
Όπως ανέφερε στη New York Post, η τεκίλα που παρασκευάζεται από 100% μπλε αγαύη Weber ή αγαύη tequilana περιέχει λιγότερους υδατάνθρακες και ζάχαρη από άλλα αλκοολούχα ποτά και είναι απαλλαγμένη από γλουτένη. Επιπλέον, περιέχει πρεβιοτικά που μπορούν να ευνοήσουν την εντερική μικροχλωρίδα.
Είναι επίσης γνωστό ότι δεν αυξάνει απότομα το επίπεδο σακχάρου στο αίμα, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς της σε εύπεπτους υδατάνθρακες. Ο Dr. Sethi εξηγεί ότι, όταν το αλκοόλ μεταβολίζεται, γίνεται τοξικό και μπορεί να επηρεάσει το DNA μας, όμως η τεκίλα διασπάται πιο αργά από άλλα ποτά, παράγοντας ακεταλδεΰδη με βραδύτερο ρυθμό, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί κάποιοι έχουν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα hangover μετά την κατανάλωσή της.
Ωστόσο, ο Dr. Sethi τονίζει ότι τα πιθανά οφέλη αφορούν μόνο την καθαρή τεκίλα από 100% αγαύη, χωρίς προσθήκες όπως αναψυκτικά ή ζαχαρούχους χυμούς, καθώς αυτές οι προσμίξεις αναιρούν τα οφέλη που ενδεχομένως έχει έναντι άλλων αλκοολούχων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ