Thumbnail
Ο ηλικιωμένος δεν πρέπει να οδηγεί καθώς το 2022 του αφαιρέθηκε το δικαίωμα γιατί είχε διαγνωστεί με κατάθλιψη και άνοια, οπότε το αυτοκίνητο και το δίκυκλό του δε χρησιμοποιούνται από τον ίδιο, παρόλο που βρίσκονται σταθμευμένα έξω από το σπίτι

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή η οποία μετατράπηκε σε χρηματική ποινή προς 10 ευρώ ημερησίως, επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 72χρονο που συνελήφθη το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου να οδηγεί ένα μηχανάκι χωρίς δίπλωμα, στο αντίθετο ρεύμα στην Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας.

Σύμφωνα με τον γιο του, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, ο ηλικιωμένος δεν πρέπει να οδηγεί καθώς το 2022 του αφαιρέθηκε το δικαίωμα γιατί είχε διαγνωστεί με κατάθλιψη και άνοια, οπότε το αυτοκίνητο και το δίκυκλό του δε χρησιμοποιούνται από τον ίδιο, παρόλο που βρίσκονται σταθμευμένα έξω από το σπίτι.

Το πως αποφάσισε να φύγει από το σπίτι ήταν και για τον ίδιο ερώτημα, ενώ ο 72χρονος είχε προκαλέσει «πανικό» στην Εθνική. 

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, ο συνήγορος του κατηγορουμένου, ζήτησε από το δικαστήριο να κρίνει τον 72χρονο ανίκανο για καταλογισμό, λόγω των νοητικών και ψυχιατρικών προβλημάτων, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
Τι σημαίνει "αποφράδα ημέρα" και ποια είναι η προέλευσή της
Οι παροιμίες και οι λαϊκές εκφράσεις λειτουργούν σαν μικρές συμπυκνωμένες ιστορίες σοφίας, μέσα από τις οποίες μεταδίδονται εμπειρίες, αξίες και...
Τι σημαίνει "αποφράδα ημέρα" και ποια είναι η προέλευσή της
παππόυς
Πόσο επηρεάζουν τα γονίδια τη μακροζωία;
Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να αναδείξουν ότι ο τρόπος ζωής, όσο σημαντικός κι αν είναι, δεν αποτελεί τον μοναδικό καθοριστικό παράγοντα.
Πόσο επηρεάζουν τα γονίδια τη μακροζωία;
Τηλεφωνικό κέντρο για την αναγνώριση των θυμάτων του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου
Εκατομμύρια άνθρωποι σε κίνδυνο εκτοπισμού τα επόμενα χρόνια
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Danish Refugee Council, τουλάχιστον 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να εκτοπιστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε κίνδυνο εκτοπισμού τα επόμενα χρόνια