ξενοδοχείο
Έρευνα της εταιρείας Hammond Furniture έδειξε ότι το ένα τρίτο των Βρετανών πλένουν τα κλινοσκεπάσματά τους μόνο μία φορά το χρόνο!

Μελέτες έχουν δείξει ότι το να μην πλένετε τακτικά τα σεντόνια, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, καθώς μπορούν να γίνουν εστίες παθογόνων.

Σύμφωνα με ερευνητές, οι άνθρωποι που δεν αλλάζουν τακτικά κλινοσκεπάσματα, δημιουργούν συνθήκες για την εμφάνιση παθήσεων, όπως είναι η πνευμονία, η σκωληκοειδίτιδα και η γονόρροια. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι το σώμα εκκρίνει υγρά και έλαια κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου, μαζί με χιλιάδες νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

Αυτό προσελκύει τα ακάρεα σκόνης που εκκρίνουν κόπρανα που συνδέονται με αλλεργίες, άσθμα, ρινίτιδα και εξάρσεις εκζέματος.

Τα άτομα που είναι άρρωστα, πρέπει ιδανικά να αλλάζουν σεντόνια κάθε μέρα.Τα κόπρανα των ακάρεων, καθώς και τα νεκρά ακάρεα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποιους ανθρώπους.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, φτέρνισμα, δερματικά εξανθήματα, φαγούρα στα μάτια και καταρροή. Τα ακάρεα της σκόνης αποτελούν επίσης κοινή αιτία κρίσεων άσθματος. Είναι συνεπώς πολύ σημαντικό για την υγεία σας να πλένετε τακτικά τα σεντόνια και τα κλινοσκεπάσματα.

Ο δερματολόγος Alok Vij από την Κλινική του Κλήβελαντ εξηγεί ότι στο σώμα μας υπάρχουν περισσότερα βακτήρια παρά κύτταρα: «Όταν αφήνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στα σεντόνια, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και μπορούν να προκαλέσουν θυλακίτιδα».

Τα λερωμένα σεντόνια ευνοούν επίσης τη μετάδοση λοιμώξεων.

Το πιο επικίνδυνο βακτήριο είναι ο Staphylococcus aureus επειδή είναι πιο μεταδοτικό από τα άλλα είδη. Συνδέεται επίσης με σοβαρές παθήσεις, όπως η πνευμονία.

Ένας άλλος κίνδυνος είναι η σκωληκοειδίτιδα όταν εισέρχονται στην πεπτική οδό βακτήρια ή παράσιτα. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή Johns Hopkins, αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο σωλήνας που ενώνει το παχύ έντερο και την σκωληκοειδή απόφραξη αποφραχθεί ή παγιδευτεί από τα κόπρανα. Εάν η σκωληκοειδής απόφυση σπάσει, μπορεί να οδηγήσει σε «σοβαρές και θανατηφόρες λοιμώξεις».

Για να μην γίνουν τα σεντόνια σας εστία μόλυνσης και ασθενειών, οι ειδικοί συνιστούν να τα πλένετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το στέγνωμα στο στεγνωτήριο, όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια, είναι προτιμότερο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τα μικρόβια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κουφονήσια
Κουφονήσια: Ασφυκτικά γεμάτες οι παραλίες – Ο νησιωτικός παράδεισος που «βουλιάζει» από τουρίστες
Κουφονήσια: Τα viral στιγμιότυπα με τις ασφυκτικά γεμάτες παραλίες από λουόμενους
Κουφονήσια: Ασφυκτικά γεμάτες οι παραλίες – Ο νησιωτικός παράδεισος που «βουλιάζει» από τουρίστες
Γιώργος Μαζωνάκης
Γιώργος Μαζωνάκης: Καταγγέλλει μεθόδευση συγγενών για τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική δομή
Ο Γιώργος Μαζωνάκης θα βγει άμεσα, δεν έγινε κάτι που να δικαιολογεί τον εγκλεισμό, λέει ο δικηγόρος του
Γιώργος Μαζωνάκης: Καταγγέλλει μεθόδευση συγγενών για τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική δομή