«Κλειδί» στην υπόθεση του πνιγμού της 8χρονης είναι οι καταθέσεις των παιδιών που βρίσκονταν στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής.
Οι αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με τον εισαγγελέα, έχουν κανονίσει να εξεταστούν τα παιδιά από το τμήμα ανηλίκων της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να αποσαφηνιστούν οι ευθύνες που ενδεχομένως φέρουν οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης.
Αναμένεται απόφαση
Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναμένουν την απόφαση της Περιφέρειας για το εάν θα σφραγιστεί ολόκληρη η κατασκήνωση, καθώς μέχρι στιγμής έχει σφραγιστεί μόνο η πισίνα, όπου διαπιστώθηκαν παραλείψεις.
Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των παιδιών, η δικογραφία θα προωθηθεί στην Εισαγγελία για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτόφωρο έχει λήξει, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια – αδίκημα που θεωρείται κακούργημα – καθώς η δικογραφία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και η προανάκριση συνεχίζεται.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα
Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο
Alfavita Newsroom