Κοινωνία 0

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί καπνιστό χέλι

xeli
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε ανάκληση προϊόντος προχώρησε ο ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην ανάκληση παρτίδας με συσκευασμένο καπνιστό χέλι.

Έπειτα από ελέγχους εντοπίστηκε το επικίνδυνο μικρόβιο λιστέρια.

Η ανάκληση του προϊόντος

Ο παθογόνος μικροοργανισμός λιστέρια βρέθηκε όταν ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, έκαναν ελέγχους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων».

Στο πλαίσιο των ελέγχων ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε δειγματοληψία του καπνιστού χελιού, με την εμπορική ονομασία “ΧΕΛΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ”. Πρόκειται για την παρτίδα με αριθμό 1117324146 και ημερομηνία λήξεως 29.08.2024, η οποία παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Επιχείρηση Β.ΓΕΙΤΟΝΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. που εδρεύει στο Ψαθοτόπι Άρτας.

Μετά την εξέταση από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε στο ανωτέρω δείγμα η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία