μπουγάτσα, φαγητό, γλυκό
Τέσσερα ελληνικά πιάτα στη 10άδα

Η Ελλάδα συνεχίζει να κατακτά πρωτιές με τα παραδοσιακά φαγητά της στη λίστα του Taste Atlas που συγκεντρώνει και κατηγοριοποιεί τα καλύτερα φαγητά από όλο τον κόσμο.

Αυτή τη φορά όμως η ελληνική κουζίνα δεν απέσπασε μόλις μία ή δύο θέσεις αλλά… τέσσερις, με αποτέλεσμα να απαρτίζει το 40% της πρώτης 10άδας των καλύτερων φαγητών στον κόσμο -γλυκά και αλμυρά- που παρασκευάζονται με φύλλο.

Η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης στην 1η θέση
Πιο αναλυτικά, στην πρώτη θέση βρίσκεται η αγαπημένη σε όλους μπουγάτσα Θεσσαλονίκης.

«Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, ελληνική πίτα που αποτελείται από φύλλο με γέμιση κρέμας, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί. Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης πογάτσα, που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί. Η μπουγάτσα έχει καταγωγή από τη βυζαντινή περίοδο, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική, και ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές γεμίσεις» γράφειο το Taste Atlas στην περιγραφή της πίτας που θεωρέιται η καλύτερη του κόσμου.

Τα τρίγωνα Πανοράματος στην 3η θέση
Λίγο πιο κάτω, στην τρίτη θέση εμφανίζονται τα τρίγωνα Πανοράματος, προσδίδοντας στην πρώτη 3άδα… άρωμα Ελλάδας.

«Αυτά τα τραγανά και βουτυρώδη τριγωνικά σε σχήμα αρτοσκευάσματα φύλλου εμποτίζονται σε σιρόπι και γεμίζονται με κρέμα. Η κρέμα φτιάχνεται συνήθως με συνδυασμό κρόκων αυγών, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και κρέμα γάλακτος. Τα τρίγωνα Πανοράματος γαρνίρονται συχνά με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς».

Η σκοπελίτικη τυρόπιτα στην 7η θέση
Τα δύο γλυκά εδέσματα ακολουθεί η σκοπελίτικη τυρόπιτα, την οποία οι ψηφοφόροι κατέταξαν στην 7η θέση.

«Είναι η τυρόπιτα που παρασκευάζεται παραδοσιακά στο νησί της Σκοπέλου. Χρησιμοποιείται ντόπιο κατσικίσιο γάλα, φέτα και ελαιόλαδο από την περιοχή της Σκοπέλου για τη γέμιση. Τηγανίζεται συνήθως σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή και από τις δύο πλευρές, αν και μπορεί να ψηθεί και στον φούρνο».

Η παραδοσιακή τυρόπιτα στη 10η θέση
Στην 10η θέση μπαίνει η κλασική ελληνική τυρόπιτα, η οποία διαχωρίζεται από εκείνη της Σκοπέλου.

«Η τυρόπιτα είναι ένα δημοφιλές ελληνικό σνακ που αποτελείται από φύλλα ζύμης που είναι γεμάτα με συνδυασμό τυριού (συνήθως φέτα) και αυγών. Το πιάτο συνήθως τυλίγεται σε τριγωνικά κομμάτια και αλείφεται με λιωμένο βούτυρο πριν το ψήσιμο. Αυτό το νόστιμο σφολιατικό το συναντάμε σχεδόν σε κάθε ελληνικό φούρνο, αν και συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό, όταν συνοδεύεται από πολλά άλλα φαγητά στο τραπέζι».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδιά στη Γάζα
Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός
Η θετική απάντηση της Χαμάς στη νέα πρόταση εκεχειρίας φέρνει ελπίδες για άμεση μείωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας
Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός
τροχαίο
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο
Σοκαρισμένοι οδηγοί και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η φονική σύγκρουση
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο
Σάντουιτς
Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό σάντουιτς με λίγες θερμίδες – Οι 4 βασικές επιλογές των διαιτολόγων
Μόνο με 4 απλά υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γευστικό και θρεπτικό σνακ, ιδανικό για δεκατιανό ή βραδινό
Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό σάντουιτς με λίγες θερμίδες – Οι 4 βασικές επιλογές των διαιτολόγων