Μάτι δίκη
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Ποιος εξαιρείται από την έφεση;

Ανατροπή στην υπόθεση της δίκης για την τραγωδία στο Μάτι, καθώς ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Εφετών κατά της δικαστικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εδώλιο του δευτεροβάθμιο δικαστηρίου θα καθίσουν ξανά σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι, δηλαδή οι 21 αθωωθέντες και οι πέντε από τους έξι καταδικασθέντες. Μόνη εξαίρεση ο ηλικιωμένος άνδρας που καταδικάστηκε για την έναρξη της φωτιάς, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, ποινή που δεν επιτρέπει την άσκηση έφεσης.

Ειδικότερα ως προς τους καταδικασθέντες, θα εξεταστούν τόσο οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν (από 3 έτη έως 111 χρόνια), όσο και τα ελαφρυντικά που χορηγήθηκαν σε ορισμένους από αυτούς. Τέλος, θα επανεξεταστεί και η απόφαση του δικαστηρίου να μετατραπούν οι επιβληθείσες ποινές σε εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως.

Ως εκ τούτου η υπόθεση θα επανεξεταστεί στο σύνολο της σε δεύτερο βαθμό. Την ίδια στιγμή, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καθαρογραφή της απόφασης, προκειμένου η δίκη σε δεύτερο βαθμό, στο εφετείο δηλαδή, να ξεκινήσει μέσα στο 2024.

Σημειώνεται πως η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε στην έφεση με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Καλλιόπης Βαρδάκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα