apergia-ekpaideutikon
Aris Oikonomou / SOOC
Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα διαδηλώνουν για τις Συμβάσεις Εργασίας, τους μισθούς και την ακρίβεια

Νεκρώνει η χώρα σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου, καθώς πλήθος ομοσπονδιών, συνδικάτων και σωματείων, κομμάτων της Αριστεράς κ.ά. συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.  Στην απεργία μετέχουν επίσης πανεπιστημιακοί και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων, γιατροί και υγειονομικοί, σύλλογοι εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε υπουργεία κ.ά.

«Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις, θέλουμε πίσω τις συλλογικές μας μας συμβάσεις... και τα θέλουμε τώρα». Αυτό αναφέρει ξεκάθαρα η σχετική αφίσα της ΓΣΕΕ, αποτυπώνοντας το μήνυμα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι και δεν είναι άλλο από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. 

Την ώρα λοιπόν που η ακρίβεια είναι «στον Θεό», ενώ οι μισθοί «στα Τάρταρα», η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «το μαχαίρι έφτασε πια στο κόκαλο» και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα «είναι ουραγός στους μισθούς και πρωταθλήτρια στις τιμές και στην κερδοφορία στην Ευρώπη»

απεργια

Τα καλέσματα

⇒ Στις 9:00 έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Πανεπιστημίου: συγκέντρωση από τις ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων.

⇒ Στις 9:30: προσυγκεντρώσεις στην Πλατεία Κάνιγγος (Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα), Ομόνοια (Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής), Προπύλαια (Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση).

⇒ Στις 10.30 στο Σύνταγμα: οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Λογιστών. Επίσης, τα συνδικάτα Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής, ΟΤΑ Αττικής καθώς και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

⇒ Στις 10.30 στο Σύνταγμα: η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

⇒ Στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος: το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ.

⇒ Επίσης στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος το ο ΣΥΡΙΖΑ, το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΕΡΓ.ΑΣ, η Νέα Αριστερά, το ΣΕΚ, πολλά πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών κ.α.

⇒ Στις 11 στα Προπύλαια: Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Ταξική Πορεία, η Ταξική Κίνηση για την Εργατική Χειραφέτηση, κ.α.

⇒ Στις 5 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως: συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων.

Μ-Λ ΚΚΕ

Η ΕΙΝΑΠ συμμετέχει στην απεργία

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς.

“Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στις 17/04/24, μέρα γενικής απεργίας των σωματείων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.
  • Διπλασιασμός μισθών.
  • Διπλασιασμός προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Διπλασιασμός της χρηματοδότησης των νοσοκομείων.
  • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
  • Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και την ΟΕΝΓΕ να προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 17/04/24″.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Συμμετοχή των λογιστών στην απεργία

“Η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στα Τέμπη. Έστειλε αγωνιστικό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση, ότι η ζωή μας αξίζει! Ότι δεν ανεχόμαστε να θυσιάζονται οι ανάγκες των εργαζόμενων, της νεολαίας, του λαού, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου. Προετοιμάζουμε τις πανελλαδικές – πανεργατικές απεργίες στις 17 Απρίλη και 1 Μάη”, αναφέρει η ένωση λογιστών για την απεργία.

“Το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΛ καλεί όλα τα σωματεία μέλη της, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας των πανελλαδικών πανεργατικών απεργίας στις 17 Απρίλη και 1 Μάη. Να εκδώσουν ανακοινώσεις, να οργανώσουν συσκέψεις και συνελεύσεις σε χώρους δουλείας για την επιτυχία της απεργίας, να συγκροτηθούν σωματειακές και απεργιακές επιτροπές”, καταλήγει η ένωση.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Νεκρώνει το λιμάνι του Πειραιά –επιβατικό και εμπορικό– την Τετάρτη 17 Απριλίου, αλλά και τα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς ναυτεργάτες, λιμενεργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά απεργούν. Τα σωματεία τους συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Την  συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. 

Έτσι δεν θα λειτουργήσουν το Μετρό (γραμμές 2 και 3), ο Ηλεκτρικός (γραμμή 1) και το Τράμ.

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Αυτό σημαίνει ότι τη μέρα της απεργίας δεν θα λειτουργήσουν ο σιδηρόδρομος, ο προαστιακός και το τραμ.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας).

Στάση εργασίας, από τις 5 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ΣΑΤΑ και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 π.μ. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν και οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί. «Συμμετέχουμε όλοι στην συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 πμ. Θα ακολουθήσει πορεία- συγκέντρωση μαζί με την ΟΒΣΑ και άλλα εργατικά σωματεία στο Σύνταγμα!», τονίζουν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί. «Μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε τις ζωές μας, ούτε τις ανάγκες μας. Δεν θα τους περάσει», επισημαίνουν. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kriti
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
Δεν έγινε ποτέ ξανά στην Ευρώπη ένας άοπλος ή άθλια εξοπλισμένος λαός, να πολεμήσει άρτια εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στρατιώτες…
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
sxol_eksoterikou.jpg
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
H υπόθεση αυτή αφορά κοντά  στους 900 μαθητές- Ελληνόπουλα - Τι δήλωσε ο καθηγητής – ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Θωμάς Γκουδούλας
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού